[PR] De intelligente Jabra PanaCast 50 videobar vanaf nu wereldwijd beschikbaar


Dit artikel is een persbericht van Jabra

Amsterdam, juni 2021 – Na de productaankondiging in april 2021, bevestigt Jabra vandaag dat de PanaCast 50 vanaf nu wereldwijd wordt aangeboden, zo ook in Nederland en België. De PanaCast 50 is gecertificeerd voor Microsoft Teams en Zoom Rooms en is speciaal ontworpen voor de hybride wereld waarin we nu leven. Met deze intelligente videobar is er eindelijk een oplossing waarbij hiet nieuwe normaal opnieuw vorm krijgt in zowel video, audio en intelligentie voor vergaderruimtes.

Jabra heeft in samenwerking met Intel een oplossing ontwikkeld die meer betrokkenheid en productieve vergaderingen mogelijk maakt. De PanaCast 50 is ontworpen om bedrijven te ondersteunen in de nieuwe hybride manier van werken. Door de combinatie van haarscherpe videobeelden, toonaangevende audiotechnologieën en vooruitstrevende kunstmatige intelligentie vindt de PanaCast 50 hybride vergaderingen en samenwerken volledig opnieuw uit.

Persoonlijker en productiever samenwerken; ook op afstand
Jabra heeft de technologie van Intel ingezet voor onder andere intelligent zoom en actieve luidsprekerdetectie – allemaal om de vergaderervaring soepel te laten verlopen en te optimaliseren. Deze technologie zorgt ervoor dat de Virtual Director-functie automatisch het frame aanpast aan wat er in de vergadering gebeurt. De PanaCast 50 kan hiermee actieve sprekers en de gespreksstroom detecteren, en zo een vergaderervaring op afstand bieden die levensecht en responsief is.

Drie 13-megapixelcamera’s creëren een overzichtelijk 180 graden gezichtsveld in Panoramic-4K. De gepatenteerde real-time video stitching technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmen die de verschillende video-streams real-time samen kunnen voegen met een zeer lage latency. Van gesprekken met één persoon tot volledige teamvergaderingen – deze intelligente technologie brengt iedereen altijd op de meest optimale manier in beeld.

Daarnaast beschikt de PanaCast 50 over acht microfoons met nauwkeurige stemdetectie. Deze stemdetectie wordt ondersteund door intelligente algoritmes die storende geluiden onderdrukken. Vier krachtige, door Jabra ontworpen, luidsprekers vullen de ruimte met high-definition geluid terwijl de 2-way audiotechonolgie zorgt voor de beste kwaliteit gesprekken.

Verbeterde veiligheid op de werkplek
Nu we langzaamaan weer meer naar kantoor mogen, moeten bedrijven de veiligheid van hun werknemers op de werkplek kunnen garanderen. Jabra maakt gebruik van Intel-ondersteunde AI om real-time mensen te detecteren en te tellen – wat helpt bij de naleving van veiligheidsprotocollen. Dankzij het 180 graden gezichtsveld kan de PanaCast 50 altijd 100 procent van de vergaderruimte bereiken en biedt het de beste mogelijkheid om iedereen in de ruimte te tellen, zonder werknemers persoonlijk te herkennen.

Bovendien zijn via de netwerkinterface de analytische gegevens op langere termijn beschikbaar voor IT-beheerders. Hierdoor kunnen bedrijven datagedreven beslissingen nemen over de manier waarop werknemers de vergaderruimtes gebruiken, zelfs wanneer er geen vergadering gaande is.

Gegevensbeveiliging
Beveiliging en privacy zijn belangrijke aandachtspunten voor organisaties. De Intel Edge AI-verwerkingsmogelijkheden in de PanaCast 50 helpen met het beveiligen van gevoelige gegevens, doordat video- en audiogegevens niet meer naar de cloud gestuurd hoeven te worden. Door deze analyse direct op het apparaat uit te voeren, worden niet alleen de risico’s van beveiligingsinbreuken aanzienlijk beperkt, maar worden ook de nauwkeurigheid, snelheid en algehele kwaliteit van de ervaring gemaximaliseerd.

Aurangzeb Khan, Senior Vice President van Intelligent Vision Systems bij Jabra, zegt: “We zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat de PanaCast 50 nu beschikbaar is. Zonder onze samenwerking met Intel zouden we niet in staat zijn geweest om onze visie van een optimale samenwerkingservaring werkelijkheid te laten worden. Hun uitstekende Edge AI-technologie heeft ons in staat gesteld om de eerste videobar in zijn soort te leveren, en we hopen dat de intelligente functies die we samen hebben gecreëerd, vergaderingen in de hybride werkwereld zo inclusief en collaboratief mogelijk zullen maken.”

Brad Haczynski, Vice President en General Manager, IoT Sales bij Intel zegt: “Jabra levert een slimme, veiligere en zeer persoonlijke samenwerkingservaring met de PanaCast 50, aangedreven door de Intel Movidius VPU. De AI-technologie maakt meer boeiende en productieve vergaderingen mogelijk, wat leidt tot een betere samenwerking en innovatie op de hybride werkplek.”

De Jabra PanaCast 50 is nu beschikbaar in de kleuren zwart en grijs met een adviesprijs van €1065Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.