[PR] De Philips 243S1-monitor combineert comfort en connectiviteit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MMD Monitors

Voor alle soorten kantoren moet de ideale monitor de gebruiker robuustheid, comfort en gemak bieden. De Philips Monitors 243S1 is gebouwd om de dagelijkse beslommeringen aan te kunnen en wordt geleverd met alle juiste functies voor een combinatie van een comfortabele gebruikerservaring, een goede beeldkwaliteit, prestaties en duurzaamheid.

Dit 24” (23,8″ / 60,5 cm diag.) IPS-paneel heeft onder andere FHD-resolutie, USB-C-connectiviteitsopties en een ingebouwd dockingstation waar elke taak kan worden uitgevoerd met soepele en volledige functionaliteiten.

Uitgebreide connectiviteit op zijn eenvoudigst
Het hebben van een breed scala aan connectoren is niet langer alleen een aanvulling voor professionals, maar een standaard voor diegenen die gedurende de dag meerdere verbindingen nodig hebben. Met het USB-C dockingstation laadt, zet en verbindt de Philips 243S1 je laptop tegelijkertijd. De slanke, omkeerbare USB-C-connector zorgt voor een gemakkelijke verbinding met één kabel die gegevens supersnel overdraagt, terwijl de notebook die in gebruik is tegelijkertijd wordt opgestart en opgeladen (tot 65 W), rechtstreeks vanaf de monitor. USB-C zorgt ook voor moeiteloze serieschakeling voor opstellingen met meerdere schermen. Schonere werkplekken zijn eenvoudig te beheren met de mogelijkheden die USB-C-oplossing biedt.

Naast deze nieuwe standaard beschikt de Philips 243S1 ook over een ingebouwd RJ-45-ethernet voor krachtige gegevensbeveiliging, evenals een HDMI 1.4, een DP 1.2 en 4 USB-A om eenvoudig randapparatuur en apparaten aan te sluiten.

Mindful voor lange werkuren
Dit model is ontworpen met het welzijn van de gebruikers in gedachten en wordt geleverd met een SmartErgo-basis die ergonomische aanpassingen mogelijk maakt waarmee gebruikers zichzelf naar tevredenheid kunnen positioneren. Gebruikers kunnen de monitor eenvoudig kantelen (+25/-5 graden), draaien (+180/-180 graden) en in hoogte verstellen (tot 130 mm) voor een ideale kijkpositie. Dit maximale comfort, samen met een ergonomische opstelling en een aantal goede gewoontes om korte pauzes te nemen van het beeldscherm, kunnen de fysieke belasting van een lange werkdag verlichten. Bovendien verhoogt het in de juiste positie zijn ook de productiviteit en ondersteunt het de gebruikers om meer gefocust te zijn.

Beter voor de ogen
Urenlang voor een beeldscherm zitten kan leiden tot vermoeidheid van de ogen en brandende, droge en rode ogen – dit zijn enkele van de belangrijkste symptomen van het zogenaamde CVS, Computer Vision Syndrome. Om vermoeidheid van de ogen effectief te verminderen en het welzijn van gebruikers te waarborgen, voldoet Philips Monitor 243S1 aan de TÜV Rheinland Eye Comfort-norm om deze veelvoorkomende vermoeide ogen te voorkomen, zonder storende reflecties. Het biedt ook brede kijkhoeken om elke vermindering van de beeldkwaliteit te voorkomen bij het bekijken vanuit verschillende hoeken. Deze comfortabele kijkervaring wordt ook mogelijk gemaakt dankzij de Flicker-Free-technologie, de LowBlue-modus en de papierachtige leeservaring van de EasyRead-modus. Samen zorgen deze innovaties voor een stabiele, oogvriendelijke productiviteit tijdens lange werkuren.

Prijzen en beschikbaarheid
Philips 243S1 is vanaf januari 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €329.Bronnen: MMD Monitors

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.