[PR] De ProArt X570-Creator WiFi maximaliseert je creatieve potentieel


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

De ProArt X570-Creator WiFi is ons eerste ProArt-bord dat profiteert van de X570-chipset. Als u niet bekend bent, is het doel van de ProArt-serie om maximale prestaties en stabiliteit te leveren voor alle soorten gebruikers die afhankelijk zijn van hun pc of werkstation om hun brood te verdienen: 3D-artiesten, CAD- en CAM-ontwerpers, audio- en videoproducenten, en zelfs softwareontwikkelaars.


De ProArt X570-Creator WiFi is gebouwd om indruk te maken op veeleisende gebruikers. Dubbele Thunderbolt 4 USB-C-poorten met elk 40 Gbps bandbreedte en 15 W Power Delivery-oplaadondersteuning sieren het achterpaneel. Elk van deze poorten is klaar voor de nieuwste audiovisuele apparatuur of snelle externe schijfarrays. Het achterpaneel biedt DisplayPort-ingang voor eenvoudige connectiviteit met één kabel met Thunderbolt-schermen. Andere high-speed randapparatuur kan maximaal vier USB 3.2 Gen 2-poorten en vier USB 3.2 Gen 1-poorten aansluiten. We breiden snelle connectiviteit uit naar het voorpaneel van moderne behuizingen met een interne USB 3.2 Gen 2 Type-C-header.

Vooral AV-professionals moeten regelmatig bestanden van meerdere terabyte door elkaar schudden, een taak die de ProArt X570-Creator WiFi eenvoudig maakt dankzij een 10 Gigabit Ethernet-connector met een maximale overdrachtssnelheid van meer dan 1,2 GB per seconde. Een secundaire 2.5GbE-connector vergroot de maximale Ethernet-bandbreedte van het bord of behoudt de volledige snelheid van de 10G-poort voor de belangrijkste overdrachten. Voor professionals die liever het snoer doorknippen, zorgt een draadloze WiFi 6E-adapter met Bluetooth 5.2-ondersteuning voor een flexibelere plaatsing van het werkstation en eenvoudige koppeling met draadloze randapparatuur.

Connectiviteit en bandbreedte zijn een belangrijk onderwerp voor het scheppende publiek, maar er is ook de kwestie van stabiliteit. Een systeem dat de geest geeft onder zware belasting is niet goed als we het hebben over renders of compileren van jobs die vele uren in beslag nemen. De ProArt X570-Creator is klaar voor de krachtigste Ryzen-CPU’s dankzij een VRM met een 14+2-traps ontwerp, gevoed door ProCool II solid-pin voedingsconnectoren. Enorme aluminium koellichamen bedekken de VRM-vermogensfasen, X570-chipset en drie M.2-slots. Onze gereedschapsloze Q-Latch-mechanismen maken het invoegen in NVMe-schijven een fluitje van een cent.

De objecten in de ruimte van een maker kunnen als eigen inspiratie dienen, en de ProArt X570-Creator is daarvoor gekleed met koperachtige accenten tegen donkergrijze en zwarte hardware. Voor degenen die zich in RGB willen uitdrukken, heeft de ProArt X570-Creator drie Gen2 adresseerbare RGB-headers, plus een standaard RGB-stripconnector.

Of het nu gaat om een ​​artiest die op zoek is naar achtergrondinspiratie of een audioprofessional die een gemasterd nummer controleert, helder geluid is cruciaal voor elk creatief werkstation. De ProArt X570-Creator WiFi is voorzien van een premium S1220A-codec met een geïntegreerde auto-sensing hoofdtelefoonversterker, allemaal bedraad via discrete audiopaden met Japanse condensatoren. Tweerichtings AI-ruisonderdrukking vermindert achtergrondgeluid en gebabbel tijdens teamvergaderingen of klantgesprekken.

Een build rond dit bord zal mogelijk in een groot afdelings- of bedrijfsnetwerk leven, dus we voegen de ASUS Control Center Express remote IT-asset monitoring- en beheersoftware toe – een zegen voor uw vriendelijke systeembeheerder. Op lokaal niveau centraliseert de ProArt Creator Hub-toepassing systeembewaking en werkbelastingspecifieke optimalisatie, evenals kleurkalibratiecontroles voor compatibele monitoren. De app biedt ook onze handige taakgroepfunctie, zodat u met één klik snel aan de slag kunt. Voor slechts twee voorbeelden kunnen makers DAW en streamingsoftware combineren, of een app voor 3D-modellering met een tool voor textuurontwerp.

ASUS heeft nog geen specifieke beschikbaarheidsdatum of prijs genoemd.


Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.