[PR] Dynabook breidt Satellite Pro C40- en C50-series uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dynabook

Neuss, Duitsland – Dynabook Europe GmbH kondigt vandaag de Satellite Pro C40-J en Satellite Pro C50-J aan, een uitbreiding van de reeks waarin prestaties, productiviteit en modern design gecombineerd worden met een aantrekkelijke prijs. Om nog meer keuze te bieden, bevatten de nieuwe C40-J en C50-J de nieuwste 11e Gen Intel® Core ™ en Celeron® processoren. Ook zullen ze beschikbaar zijn in de kleuren Light Gold en Dark Blue. Hierdoor is er een breder scala aan specificaties en prijzen beschikbaar, wat de devices ideaal maakt voor de budgetbewuste professional en student.

Klaar voor een leven onderweg
Dynabook heeft de C40-J en C50-J zorgvuldig ontworpen om prestaties en functionaliteiten in balans te brengen met design en mobiliteit. Met een strakke buitenkant in Dark Blue, of Light Gold, hebben de devices een moderne uitstraling die aantrekkelijk is voor de hedendaagse professional en student – of die nou thuis, op kantoor of onderweg werkt. Maar de devices gaan verder dan alleen een modern uiterlijk – dankzij een antibacteriële coating wordt de groei van potentiële schadelijke bacteriën met 99,9% teruggedrongen.

Onder de motorkap bieden de Intel® processoren, in combinatie met DDR4-geheugen tot 32GB en snelle PCIe SSD opslagmogelijkheden tot 512GB, hoge prestaties.

De laptops zijn eenvoudig mee te nemen en beschikken over een robuust chassis dat is ontworpen om te voldoen aan de veeleisendheid van werknemers en studenten. Met een dunne vormfactor van 18.9mm, biedt de 14” C40-J een batterijduur van meer dan 9,5 uur tegenover een gewicht van slechts 1,55kg. De 15” C50-J heeft een dikte van 19,7mm, weegt minder dan 1,9kg en de batterij gaat meer dan 8 uur mee – genoeg voor een volledige werkdag.

Het niet-reflecterende HD- of FHD-scherm biedt de ervaring van een groot scherm, terwijl het grote toetsenbord – inclusief een numeric keyboard op de C50-J – en ClickPad dagelijks comfort bieden en de gebruikersworkflow verbeteren.

Overal uitstekende connectiviteit
De C40-J en C50-J profiteren van een uitgebreid scala aan connectiviteitsmogelijkheden, waarmee gebruikers verbonden en productief blijven – waar ze ook aan het werk zijn. Voor draadloze connectiviteit zijn de devices uitgerust met WiFi 802.11 AC en Bluetooth. Ondanks het dunne design, zijn de laptops uitgerust met een uitgebreid aantal poorten en connectiviteitsopties zodat gebruikers productief kunnen blijven. Een multifunctionele USB Type-C-poort biedt de mogelijkheid voor opladen, het aansluiten van een extern scherm, verbinding maken en data-overdracht. Daarnaast bevatten de laptops twee USB 3.1 Type A-poorten, een fullsize HDMI-poort en een Gigabit-LAN-poort. Een Micro SD card slot ondersteunt ten slotte in additionele opslagbehoeften.

Met de huidige trend van hybride werken, bieden de laptops alle tools die nodig zijn om verbonden te blijven met collega’s, klanten en leveranciers. De devices beschikken over een HD webcam, stereospeakers en een ingebouwde Cortana-enabled microfoon. Een mic/headphone-ingang of Bluetooth biedt gebruikers de mogelijkheid om hun koptelefoon in te pluggen.

Betrouwbare veiligheid
Omdat dataveiligheid vandaag de dag een belangrijke zorg is voor veel organisaties en onderwijsinstellingen, bevatten de C40-J en C50-J firmware-based Trusted Platform Module (fTPM) 2.0. Op deze manier wordt informatie versleuteld op het device en wordt het risico op datacorruptie verkleind. In combinatie met de mogelijkheden voor gebruikers- en beheerderswachtwoorden die het risico op ongeautoriseerde toegang wegnemen en inloggen via een optionele vingerafdrukscanner (SecurePad) is het device de eerste verdedigingslinie tegen cybercriminelen. Een Kensington lock slot zorgt ervoor dat gebruikers hun laptop altijd aantreffen op de plek waar ze hem hebben achtergelaten.

Prijzen en beschikbaarheid
De Satellite Pro C40-J en C50-J zullen beschikbaar zijn vanaf november 2021.Bronnen: Dynabook

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.