[PR] Dynabook rust de Portégé-devices uit met 12e gen Intel processors


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dynabook

Dynabook Europe kondigt vandaag twee nieuwe devices aan: de Portégé X30W-K en de Portégé X30L-K.

De Portégé X30W-K is een 13.3” convertible met een gewicht van 979 gram. De Portégé X30L-K biedt een complete en tegelijkertijd dunne en lichtgewichte toolset voor de mobiele werknemer. Beide devices hebben een ultralicht chassis met een magnesiumlegering dat de perfecte balans biedt tussen duurzaamheid, lichtheid en stevigheid. Een separaat Airflow koelingssysteem zorgt voor een optimale temperatuur in beide devices, inclusief een rubberen footing die de laptop verhoogt en meer koelte, stabiliteit en comfort biedt.

Ongekende snelheid en flexibiliteit
Beide modellen worden geleverd met Windows 11 Pro en worden ondersteund door de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ processoren tot i7, met 28 watt aan vermogen. De X30W-K is uitgerust met krachtige mogelijkheden voor opslag en geheugen, waaronder tot 32GB aan dual-channel LPDDR5-geheugen draaiend op 5200MHz en ultrasnelle PCIe Gen4 SSD-opslag (tot 1TB) voor productiviteit waar werknemers op kunnen bouwen. De X30L-K, met een gewicht vanaf 904 gram, biedt tot 32GB LPDDR5 4800MHz dual-channel geheugen in combinatie met ultrasnelle PCIe Gen4 SSD-opslag (tot 1TB) waardoor data-intensieve zakelijke toepassingen continu op hoge snelheid kunnen draaien. Intel® Iris® Xe-graphics maken prestaties mogelijk die normaliter geassocieerd worden met discrete graphics.

Perfecte partner voor mobiliteit
De X30W-K biedt een batterijduur van maximaal 13 uur, waardoor de nabijheid van een stopcontact minder noodzakelijk is. De X30L-K heeft een batterijduur van maximaal 11 uur. Daarnaast biedt de quick charge-optie werknemers de mogelijkheid om de accu 40% op te laden in slechts 30 minuten – genoeg voor het grootste deel van de werkdag. Met biometrische activatie via gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner kan het device binnen een seconde ontgrendeld worden.

Verbeterd beeld en geluid
Nieuwe hybride vormen van werk hebben als gevolg dat werknemers meer tijd doorbrengen in online vergaderingen. Het nieuwe X30W-K-model biedt hoge geluidskwaliteit dankzij de speakers van harman/kardon en Dolby Atmos. Afleiding door achtergrondgeluiden wordt tot een minimum beperkt dankzij dubbele noise cancelling microfoons en ruisonderdrukking ondersteund door AI. De webcam en een extra 8MP world-facing webcam met anti-reflecterende coating geeft het gevoel van een fysieke meeting voor werknemers, ongeacht vanaf welke locatie ze inbellen.

Nieuw design
Beide devices zijn vakkundig ontworpen met een chassis met magnesiumlegering, wat de perfecte combinatie biedt van stevigheid, lichtheid en duurzaamheid. Een dunne schermrand aan 3 zijden biedt een maximale beeldschermgrootte zonder in te leveren op een compacte afmeting en draagbaarheid. Dankzij het 360º convertible format kan de X30W-K gebruikt worden als laptop of tablet, terwijl de X30L-K 180º geopend kan worden voor een optimale samenwerking op de werkplek. Het backlit, frameless toetsenbord, Precision TouchPad en optioneel SecurePad met vingerafdrukscanner bieden comfort tijdens de hele werkdag.

Daarnaast hebben beide devices de strenge MIL STD 810H-testen doorstaan, wat hun fysieke robuustheid verder onderschrijft. Daarom worden de Portégé X30W-K en X30L-K ondersteund door Dynabook’s unieke Reliability Guarantee – in het geval van schade binnen een jaar wordt het device gratis gerepareerd en krijgen klanten hun aankoopbedrag terug.

Veiligheid voorop
De X30W-K en X30L-K zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de voorwaarden voor Microsoft’s Secured-core devices. Een combinatie van onze gepatenteerde BIOS en gezichts- en vingerafdrukauthenticatie biedt een stevige bescherming tegen de groeiende dreiging van cybercriminelen, terwijl een webcam shutter en security lock slot verdere beveiliging bieden.

Compromisloze connectiviteit
Met de overgang naar hybride werken is connectiviteit belangrijker dan ooit, en op dat vlak voldoen de X30W-K en X30L-K aan de verwachtingen. Beide zijn uitgerust met twee door Thunderbolt 4 ondersteunde USB-C-poorten, waarmee via een enkele poort opgeladen, verbonden en gegevens overgedragen kunnen worden. Voor een snelle en betrouwbare draadloze verbinding bevatten de devices Intel® AX211 2×2 Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 voor de beste ervaring onderweg. Een model met optionele LTE-mogelijkheden zal later dit jaar beschikbaar komen.

Nieuwe Thunderbolt 4 Dock
Ook kondigt Dynabook een nieuwe Thunderbolt 4 Dock aan, waarmee flexibele en uitgebreidere connectiviteitsmogelijkheden worden geboden. Met slechts één kabel kan de Thunderbolt 4 verbinding maken met vier 4K-schermen, ofwel door 2x HDMI- en 2x Display-poorten of door een USB-C-monitor te verbinden via de additionele Thunderbolt 4 DFP-poort. Het nieuwe dock biedt tot 8K single video-resolutie, overdrachtsnelheden die 8x sneller zijn dan USB3.2 Gen1 bij 40Gbps en snel opladen tot 90W.

Prijzen en beschikbaarheid
De Portégé X30W-K en X30L-K en het Thunderbolt 4 Dock zullen beschikbaar zijn vanaf april 2022. Dynabook heeft nog geen prijzen genoemd.Bronnen: Dynabook

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.