[PR] Dynabook verstevigt aanbod voor onderwijssector met Satellite Pro E10-S


Dit is een persbericht van Dynabook

Dynabook Europe GmbH kondigt vandaag de Satellite Pro E10-S aan, een nieuw 11.6” device dat speciaal is ontworpen voor studiedoeleinden en ontwikkeld met mobiliteit als uitgangspunt. Het device is duurzaam, budget- en gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren.

Schoolbestendige stevigheid
De Satellite Pro E10-S is gebouwd met alle essentiële designtoepassingen die beschermen tegen de onbewust hardhandige omgang tijdens het dagelijkse schoolleven. Stootranden van rubber bieden bescherming tegen mogelijke stoten onderweg in de rugzak en zorgen tegelijkertijd voor meer grip op een bureau en tijdens het dragen. Het frame is verstevigd om druk te weerstaan en ervoor te zorgen dat een val van bureauhoogte zo min mogelijk schade tot gevolg heeft.* De verstevigde oplaadpoort, scharnieren en nieuw ontworpen morsbestendige** en mechanisch verankerde keycaps zijn uitgebreid getest om voor meer duurzaamheid te zorgen, ook bij langdurig gebruik. De E10-S kan 180 graden opengeklapt worden om eenvoudig het scherm te delen en te voorkomen dat scharnieren beschadigd raken doordat het scherm te ver wordt opengeklapt. Bovendien zorgt het ‘ventilatorloze’ ontwerp ervoor dat het device muisstil is.

Betaalbaarheid die een leven lang meegaat
De E10-S biedt uitstekende waarde voor geld, waarmee krappe onderwijsbudgetten efficiënter benut kunnen worden. Het device voldoet aan de voorwaarden van het Shape the Future Program van Microsoft, waarmee scholen een aangepaste prijs betalen voor gekwalificeerde Windows 10-devices.

De onderdelen van het device zijn zorgvuldig geselecteerd door Dynabook om de levensduur te verlengen en waarde op de lange termijn te bieden. Zo biedt een SSD meer duurzaamheid en levensduur dan een HDD, waardoor minder snel een reparatie nodig is wanneer de laptop is gevallen of tijdens gebruik door elkaar wordt geschud.

Overal probleemloos leren
Met een gewicht van 1,15kg en een dikte van 19,9mm, kan de E10-S eenvoudig meegenomen worden van lokaal naar lokaal of van school naar huis. Het 11.6” HD LCD anti-reflecterende, matte beeldscherm houdt studenten bij de les dankzij een heldere weergave onder iedere lichtomstandigheid, en voorkomt vermoeide ogen. Tegelijkertijd zorgt het ruime keyboard en grote Precision Touch Pad met Gesture ondersteuning voor een comfortabele ervaring tijdens het maken van aantekeningen, onderzoeken en schrijfwerk.

Met een batterijduur van maximaal 10 uur¹ komt een gebruiker zijn schooldag makkelijk door, en ook langer studeren is mogelijk zonder op te laden. Dual-core Intel® Celeron™ processoren zorgen er niet allen voor dat het device binnen enkele seconden opgestart is, het houdt ook moeiteloos verschillende digitale learning-applicaties draaiende gedurende de lesdag. De E10-S biedt met één USB Type-C universele poort toegang tot stroom, extern scherm en data-uitwisseling zodat er geen wirwar aan kabels ontstaat in het klaslokaal. Het device is eveneens uitgerust met twee USB 3.0 Type-A en LAN-poorten, terwijl een standaard HDMI-ingang ondersteuning biedt bij het geven van presentaties. Draadloze opties zoals Wi-Fi en Bluetooth zorgen ervoor dat studenten altijd en overal online kunnen zijn.

Met de opkomst van op afstand en digitaal leren in het afgelopen jaar, zorgen een HD camera, stereospeakers en dual microphones met ruisonderdrukking ervoor dat de E10-S de perfecte samenwerkingspartner is voor studenten om in iedere omgeving het beste uit zichzelf te halen, of dat nou thuis of in het klaslokaal is.

Eenvoudig beheer en uitstekende security
Belangrijk voor iedere school en IT-afdeling is dat de E10-S software- en securitymanagement vereenvoudigt – zelfs op afstand. Het device is geconfigureerd voor Windows Autopilot, optioneel kan daarbij gekozen worden voor Microsoft’s Intune for Education***, waarmee IT-medewerkers van een onderwijsinstelling laptops van studenten en docenten vooraf kunnen configureren, onderhouden en zelfs afschrijven, zonder dat hier ondersteunende infrastructuur voor nodig is.

Om schoolgegevens te beschermen, combineert de E10-S firmware-based Trusted Platform Module (TPM) 2.0-encryptie, Dynabook BIOS en supervisor wachtwoordmogelijkheden, naast een optionele vingerafdruklezer.

Om de leerervaring in de klas of thuis te optimaliseren, kunnen gebruikers de Satellite Pro E10-S koppelen met de Dynabook Wireless Keyboard & Mouse (KL50M).

De Satellite Pro E10-S is beschikbaar vanaf mei 2021 met een adviesprijs van €399 (incl. BTW).Bronnen: Dynabook (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.