[PR] Elgato brengt ledstrips en wandpanelen uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato heeft vandaag de lancering aangekondigd van twee nieuwe productlijnen om makers te helpen hun thuisstudio’s en streamingopstellingen te personaliseren: Elgato Light Strip en Elgato Wave Panels.

De Elgato Light Strip biedt handige app-gestuurde omgevingsverlichting met RGBWW-leds die 16 miljoen kleuren kunnen weergeven, met een breed helderheids- en kleurtemperatuurbereik om de perfecte look voor je opstelling te creëren. Elgato Wave-panelen zijn voorzien van een tweelaagse schuimconstructie om echo en galm in de kamer te verminderen, en kunnen eenvoudig aan een muur worden gemonteerd in modulaire zeshoekige panelen. Of het nu gaat om het verlichten van je stream of het verbeteren van de akoestiek van de ruimte, Elgato Light Strip en Elgato Wave Panels bieden nieuwe manieren om je ruimte en inhoud eigen te maken.

Elgato Light Strip schittert met in totaal 108 RGBWW-leds, inclusief speciale warm- en koudwitte leds voor een breder kleur- en temperatuurbereik dan RGB- of RGBW-leds. Met een dun profiel dat flexibel is om te buigen en een sterke tesa® klevende achterkant die aan de meeste oppervlakken hecht, is het gemakkelijk om Elgato Light Strip in je bestaande werkruimte of studio te plaatsen. Volledig dimbaar en in staat om tot 2.000 lumen weer te geven in kleurtemperaturen van 3.500-6.500K, kan de Light Strip ook worden bediend via een gratis bijbehorende app voor Mac, Windows, iPhone en Android. Zoals de meeste Elgato-producten, maakt de Elgato Stream Deck lichtregeling en geavanceerde audiovisuele automatisering mogelijk met één druk op de knop.

Elgato Wave Panels optimaliseren de audiokwaliteit van live-uitzendingen en opnames terwijl ze de esthetiek van de ruimte verbeteren. Schuimconstructie met dubbele dichtheid helpt echo en galm te verminderen voor een uitstekende uitzending en luisterervaring. Een zeshoekig profiel en gepatenteerde EasyClick-frames zorgen ervoor dat Wave-panelen eenvoudig met elkaar verbonden kunnen worden om unieke constellaties te creëren, terwijl de meegeleverde tesa®-kleefstrips en optionele schroeven plus muurankers eenvoudige montage, verwijdering en verplaatsing mogelijk maken. Wave Panels zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren die kunnen worden gemixt en gematcht om je opstelling verder te personaliseren, en stellen je in staat om een ruimte te verfijnen voor een professioneler geluid en gevoel.

Met de release van zowel de Elgato Light Strip als Wave Panels hebben makers van inhoud nu meer opties beschikbaar om hun studio aan te passen en te onderscheiden van de rest.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
Elgato Light Strip en Elgato Wave Panels zijn per direct verkrijgbaar via het Elgato en CORSAIR wereldwijde netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs.

Elgato Light Strip en Elgato Wave Panels worden gedekt door een garantie van twee jaar en de CORSAIR & Elgato wereldwijde klantenservice en technisch ondersteuningsnetwerk.

Voor de Light Strip zal Elgato €59,99 gaan vragen, een starterset Wave Panels kost €119,99.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.