[PR] Elgato kondigt Stream Deck 5.0 app update aan met nieuwe functies


FREMONT, CA, juni 2021 – Elgato, een toonaangevende leverancier van hardware en software voor streamers en makers van inhoud, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Stream Deck 5.0, een grote app-update die de Stream Deck Store introduceert, een online distributieplatform voor plug-ins , icon packs, instructievideo’s en professionele tips, plus duizenden royaltyvrije muzieknummers en geluidseffecten. Stream Deck 5.0 is vanaf vandaag beschikbaar als gratis update.

Stream Deck, Elgato’s alom populaire tactiele interface met volledig aanpasbare LCD-toetsen, maakt het voor makers van inhoud gemakkelijker om hun talloze apps en tools te bedienen met een tik op een toets. Naast het verbeteren van de hele Stream Deck-ervaring, geeft de Stream Deck Store makers nu een schat aan digitale middelen die ze kunnen gebruiken om hun inhoud te verrijken en uiteindelijk de productiewaarden van hun streams te vergroten. De Stream Deck Store bevat vijf secties: Ontdekken, Plugins, Pictogrammen, Muziek en Geluidseffecten.


Ontdekken: zie wat er nieuw is in de wereld van Stream Deck
Stream Deck evolueert voortdurend en makers vinden voortdurend nieuwe manieren om Stream Deck te gebruiken. In het gedeelte Ontdekken kunnen makers op de hoogte blijven van de nieuwste plug-ins en updates, tutorials en interviews bekijken en inspiratie opdoen om nog meer toepassingen voor Stream Deck te ontdekken.

Plug-ins: apps en tools integreren met Stream Deck
Van uitzending en bewerking tot ontwerpen, ontwikkelen, netwerken en studio-automatisering, Stream Deck-plug-ins maken vrijwel elke computergebaseerde workflow vloeiender en intuïtiever. Makers hebben momenteel toegang tot meer dan 100 plug-ins, die allemaal gemakkelijk te doorzoeken en te installeren zijn dankzij het gedeelte Plug-ins in de Stream Deck Store. Elgato en partners voegen regelmatig nieuwe plug-ins toe, terwijl onafhankelijke ontwikkelaars die zijn uitgerust met de gratis beschikbare Stream Deck SDK ook plug-ins kunnen maken en toevoegen aan de winkel.

Pictogrammen: prachtige ontwerpen voor stream-decktoetsen
Met sleutelpictogrammen kunnen makers acties gemakkelijk identificeren en een visuele bevestiging krijgen dat een opdracht is uitgevoerd. Pictogrammen maken ook personalisatie van het uiterlijk van Stream Deck mogelijk, en nu kunnen makers eenvoudig een uitgebreide selectie prachtige, gebruiksklare pictogrampakketten downloaden die zijn geproduceerd door grafisch ontwerpprofessionals zoals Visuals By Impulse. Net als voorheen kunnen makers ook hun eigen unieke pictogrammen op maat ontwerpen.

Muziek: duizenden rechtenvrije nummers
Stream Deck-gebruikers kunnen eenvoudig en met een gerust hart muziek van hoge kwaliteit toevoegen aan een stream-introductie of pauze. Van hiphop en dance tot chill en instrumentals, duizenden nummers in alle populaire genres kunnen worden opgenomen in Twitch- en YouTube-content zonder inbreuk te maken op auteursrechten.

Geluidseffecten: duizenden royaltyvrije voorbeelden
Stream Deck is ideaal voor het activeren van geluidseffecten. Van krassen op vinyl en krakende deuren tot applaus en luchthoorns, de sectie Geluidseffecten bevat voorbeelden voor bijna elk evenement, thema of onderwerp. Net als bij muziek, elimineren alle geluidseffecten in de Stream Deck Store het risico van DMCA-vlaggen en waarschuwingen vanwege auteursrechten.

Stream Deck-besturingsinterfaces zijn beschikbaar in varianten met zes toetsen, vijftien toetsen en tweeëndertig toetsen, evenals een mobiele app met vijftien virtuele toetsen. Ze werken allemaal met Stream Deck 5.0, waardoor professionele audiovisuele productie toegankelijk wordt voor alle huidige en toekomstige Stream Deck-bezitters.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
Stream Deck 5.0 is beschikbaar voor alle eigenaren van Stream Deck-apparaten en kan onmiddellijk gratis worden gedownload via elke Stream Deck-softwareversie.


Bronnen: Elgato (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments