[PR] Elgato lanceert Facecam, naast vier nieuwe producten voor contentmakers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

FREMONT, CA, juli 2021 – Elgato, een toonaangevende leverancier van hardware en software voor streamers en makers van inhoud, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Facecam, een baanbrekende toegang tot de wereld van professionele webcams. Facecam legt video vast in echte Full HD 1080p60 via een volledig glazen Elgato Prime-lens van studiokwaliteit. Uitgerust met een Sony® Starvis™-beeldsensor die uitblinkt in lichtomstandigheden binnenshuis, en een geoptimaliseerde vaste focus, zorgt Facecam ervoor dat u er scherp uitziet in livestreams, conferentiegesprekken, online lessen of overal waar u hoogwaardige HD-video-opnames nodig heeft. Het resultaat is een webcam die op maat is gemaakt voor het maken van de meest professionele inhoud van vandaag.

Naast Facecam lanceert Elgato vandaag ook een groot aantal nieuwe uitrustingen om uw productie-installatie te upgraden: Wave XLR, een XLR naar USB Type-C microfooninterface en digitale audiomixer; Stream Deck, nu met verwisselbare frontplaten, een afneembare USB Type-C-kabel en een prachtige nieuwe standaard; en Wave Mic Arm plus Wave Mic Arm LP, twee volledig verstelbare giekarmen voor een optimale positionering van de desktopmicrofoon.

Facecam heeft een f/2.4 24-mm, volledig glazen Elgato Prime-lens van studiokwaliteit. Een ultramoderne Sony Starvis CMOS-sensor met back-illuminated pixeltechnologie zorgt voor buitengewone details in verschillende lichtomstandigheden, vooral binnenshuis. Dankzij de geoptimaliseerde vaste focus kun je vrij bewegen en scherp blijven, terwijl je met een instelbaar gezichtsveld tot 82° close-up- of groothoekopnamen kunt maken. Facecam voert echte Full HD uit met 1080p60fps zonder artefacten dankzij een geavanceerde beeldengine die ongecomprimeerde video uitvoert.

Facecam maakt het configureren en installeren van een deskundige webcamconfiguratie eenvoudig en gemakkelijk, naadloze montage op bijna elke monitor of camerabevestiging via een keuze uit een uitbreidbare monitorklem of een 1/4″ schroefdraad. Aansluiten op uw pc of Mac via een afneembare USB Type- C-kabel, worden niet-gecomprimeerde beeldgegevens overgedragen met extreem lage latentie.De bijbehorende Camera Hub-app geeft je DSLR-achtige controle over instellingen zoals gezichtsveld, helderheid en belichting – en je instellingen worden rechtstreeks opgeslagen in Facecam zodat ze onmiddellijk kunnen worden opgeroepen op alle uw computers.De Stream Deck-plug-in maakt directe tactiele controle en integratie met uw gehele installatie mogelijk.

“Met Elgato’s geschiedenis van innovatie in elk aspect van het maken van inhoud, wisten we dat onze eerste webcam een ​​nieuwe standaard moest zetten in de industrie”, zegt Julian Fest, SVP en GM van Elgato. “Facecam is het hoogtepunt van duizenden uren nauwgezette engineering, en het komt op een moment dat meer mensen dan ooit op zoek zijn naar een zeer professionele installatie die kan helpen hun publiek te vestigen en te laten groeien. Facecam is een mix van eersteklas hardware en geavanceerde software die gebruikers een intuïtieve, krachtige oplossing biedt om verbluffende videokwaliteit te bereiken. Het handmatig afstemmen van een camera om de perfecte opname te maken was nog nooit zo eenvoudig.”

Wave XLR debuteert naast Facecam en verbindt uw bestaande hoogwaardige XLR-microfoon met uw pc, verbetert de audiomogelijkheden en maakt integratie met de Elgato Wave Link-app mogelijk om uw microfoonaudio te mixen met meerdere andere onafhankelijke audiobronnen. Je microfoon bedienen met Wave XLR is eenvoudig dankzij de stille capacitieve mute-knop en multifunctionele draaiknop. De gepatenteerde Clipguard-technologie voorkomt geluidsvervorming wanneer de ingangsniveaus pieken, terwijl tot 75dB ultra-lage ruisversterking ongevoelige microfoons versterkt. Wave XLR biedt ook tot 48 volt fantoomvoeding om condensatormicrofoons aan te sturen voor extra hoge audiodetails en capaciteit. Net als Facecam integreert Wave XLR perfect met Stream Deck voor geavanceerde audiocontrole.

De volgende in de line-up is het geheel nieuwe Stream Deck. De iconische interface met vijftien heldere LCD-toetsen die kunnen worden aangepast met pictogrammen en acties om apps en tools te bedienen, Stream Deck heeft nu afneembare componenten waarmee gebruikers hun installatie volledig kunnen personaliseren. Een nieuwe bureaustandaard met vaste hoek houdt Stream Deck stevig geplant en kan worden verwijderd om het apparaat plat te leggen of naar wens te monteren. De USB Type-C-kabel kan worden losgekoppeld en vervangen door elke USB Type-C-kabel. Bovendien kan de voorplaat gemakkelijk worden losgemaakt, zodat gebruikers net zo gemakkelijk een ander ontwerp kunnen vastklikken uit een groeiend assortiment aangepaste voorplaten die zijn versierd met levendige kleuren en afbeeldingen. Met de onlangs bijgewerkte Stream Deck 5.0-app en Store met plug-ins, royaltyvrije muziektracks, geluidseffecten en meer, is Stream Deck een uiterst veelzijdige, volledig aanpasbare bedieningsinterface voor elke computergebaseerde workflow. Het is ook de perfecte metgezel voor Elgato-producten, waaronder Facecam en Wave XLR.

Naast Elgato’s selectie van Wave-audioapparatuur en accessoires, bieden Wave Mic Arm en Wave Mic Arm LP makers van inhoud, radio-omroepen, zakelijke professionals – iedereen met een desktop-audio-installatie – twee hoogwaardige montage-opties. Wave Mic Arm, een traditionele ophangarm, staat op 750 mm / 29,5 inch en wordt geleverd met een verlengstuk dat nog eens 150 mm / 5,9 inch hoger is om over grotere obstakels zoals computermonitoren te reiken. Wave Mic Arm LP is daarentegen een volledig metalen, onopvallende giekarm die onder de schouderlijn zit om een ​​onbelemmerd zicht te garanderen en tegelijkertijd een verbluffende indruk op en naast de camera te maken. Gestroomlijnd en elegant ontworpen, beide microfoonarmen hebben verborgen kabelkanalen met verwijderbare covers voor gemakkelijke toegang, een verstelbare klembevestiging die past bij populaire bureauontwerpen, en een balhoofd met een 1/4″ schroef plus 3/8″-5/8″ adapters voor ultieme flexibiliteit.

Of je nu net begint of wilt upgraden, Facecam en de nieuwste golf van Elgato-streamingapparatuur en accessoires hebben de kracht om van je desktop een professionele contentstudio te maken.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
Elgato Facecam, Stream Deck, Wave XLR, Wave Mic Arm en Wave Mic Arm LP zijn onmiddellijk verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Elgato en CORSAIR van geautoriseerde retailers en distributeurs.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments