[PR] Epson introduceert twee nieuwe premium 6-kleuren EcoTank-printers


Dit artikel is een persbericht van Epson

Epson introduceert twee nieuwe premium EcoTank-modellen zonder cartridges speciaal voor creatieve gebruikers. De draadloze, multifunctionele EcoTank ET-8500 en ET-8550 zijn perfect voor enthousiaste amateurfotografen. Met de Epson Claria ET Premium 6-kleuren inkt kunnen hoogwaardige foto’s en documenten worden afgedrukt tegen ongelooflijk lage gebruikskosten. De printers zijn voorzien van uitgebreide, moderne connectiviteitsopties die makkelijk te gebruiken zijn voor het hele gezin.

Beide printers worden geleverd met de nieuwe Epson Claria ET Premium 6-kleuren inktset waarmee u in hoge kwaliteit duurzame en randloze foto’s afdrukt – tot A4-formaat met de ET-8500 en tot A3+ met de ET-8550. De zwarte en grijze foto-inkt voor gedetailleerde, contrastrijke zwart-witfoto’s met prachtige tinten en de zwarte pigmentinkt voor het haarscherp en dubbelzijdig printen van tekst op standaard papier, maken deze printers tot de juiste keuze voor elke printopdracht.

Amateurfotografen en creatieve hobbyisten zullen de zeer flexibele media-verwerkingsopties zeker kunnen waarderen. Met vijf invoerlades kunnen deze printers voor heel veel verschillende soorten creatieve projecten worden ingezet. U kunt niet alleen rechtstreeks op geschikte cd’s en dvd’s printen, maar bijvoorbeeld ook fotoformaat en A4-papier in de twee voorlades bewaren, zodat de printer altijd gevuld en klaar voor gebruik is. Met de achterste lade kunt u afdrukken op A4-media zoals kraftpapier en kaarten en zelfs tot A3+ met de ET-8550. Dankzij de rechte papierdoorvoer aan de achterzijde kunt u bovendien op media tot 1,3mm dik en 2m lang afdrukken (tot A4 breed voor de ET-8500 en tot A3+ breed met de ET-8550).

Deze nieuwe premium EcoTank-printers vormen een aanvulling op de bekroonde reeks van cartridge-loze Epson-printers met navulbare inkttanks, waarvan er dit jaar wereldwijd 50 miljoen verkocht zijn. Dankzij het innovatieve, cartridge-vrije EcoTank-vulsysteem met de handige, morsvrije inktflessen, zijn de kosten per pagina uitzonderlijk laag. Met de ET-8500 en ET-8550 kunt u tot 2.300 foto’s in hoge kwaliteit afdrukken met één set inktflessen1. Deze foto’s kunnen tot wel 300 jaar meegaan als ze in een fotoalbum worden bewaard2. Dankzij de Micro Piezo Heat-Free-technologie geniet u van consistent afdrukken op hoge snelheid, met een aanzienlijk lager energieverbruik en minder onderdelen die vervangen hoeven te worden. Dat is goed voor uw portemonnee én het milieu!

Het instellen van de Wi-Fi en de vrijheid om vanaf elke locatie te printen of te scannen is makkelijker dan ooit, omdat deze printers zijn uitgerust met Epson Smart Panel. De Epson Smart Panel-app3 transformeert uw mobiele iOS® of Android™-apparaat4 in een bedieningspaneel voor de printer, zodat het hele gezin de printer gemakkelijk op afstand kan bedienen. Met de ET-8500 en ET-8550 kunt u bovendien printen vanaf SD-kaarten en USB-sticks via het 10,9cm grote kleurentouchscreen. Met volledige wifi-, Wifi Direct- en Ethernet-connectiviteit integreren deze printers eenvoudig en probleemloos in uw thuisnetwerk.

“De introductie van deze printers is geweldig nieuws voor fotografen en creatievelingen,” zegt Gerrit Bleeker, Consumer Sales Manager bij Epson Nederland. “Het zijn onze eerste multifunctionele EcoTank-printers met 6-kleuren Claria ET Premium-inkt waarmee hoge kwaliteit foto’s, kunst en andere creatieve uitspattingen op een breed scala aan media kunnen worden afgedrukt. Door de uitzonderlijk lage gebruikskosten en het flexibele gemak van printen zonder cartridges, zijn ze ideaal voor de dagelijkse afdruktaken van het hele gezin.”

De EcoTank ET-8500 en ET-8550 zijn per direct verkrijgbaar tegen een adviesprijs van respectievelijk € 699 en € 849.Bronnen: Epson (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.