[PR] Fitbit kondigt de Charge 5 aan met AMOLED-kleurendisplay


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Fitbit

Augustus 2021 – Het afgelopen jaar hebben we ziekte, verlies, verhoogde stress en veranderingen met slaap, dieet en lichaamsbeweging doorstaan. Als gevolg hiervan zijn we gedwongen sterker en veerkrachtiger te worden. Maar kracht heeft voor de meesten een nieuwe betekenis gekregen, en sterk zijn in de wereld van vandaag is meer dan wat we kunnen tillen of hoe snel we kunnen rennen. Het is ook wat de geest en het lichaam aankunnen.

Naarmate onze benadering van kracht evolueert, introduceren we Fitbit Charge 5, onze meest geavanceerde gezondheids- en fitnesstracker, om je conditie, stress, hartgezondheid, slaap en algemeen welzijn in de gaten te houden – en dat alles in een dunner, gestroomlijnd ontwerp. Met een helderder kleurenaanraakscherm en een batterijlevensduur tot zeven dagen (afhankelijk van het gebruik), biedt Charge 5 de handige functies die u nodig hebt om u te concentreren op wat het belangrijkste is.

En met zes maanden Fitbit Premium inbegrepen, krijg je diepere inzichten, bruikbare begeleiding en een reeks van meer dan 500 workouts, mindfulness- en voedingssessies om je in staat te stellen elke dag te doen wat het beste is voor je lichaam.

Zweet op de slimme manier
Met de nieuwe Daily Readiness-ervaring van Fitbit Premium, die binnenkort beschikbaar komt voor Charge 5, evenals voor Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe en Inspire 2-apparaten, kun je begrijpen of je lichaam klaar is voor een training of dat je in plaats daarvan prioriteit moet geven aan herstel. Elke ochtend ontvangt u een score op basis van uw fitnessvermoeidheid (activiteit), hartslagvariabiliteit (HRV) en recente slaap. Je krijgt ook een analyse van wat je score heeft beïnvloed, en suggesties zoals een aanbevolen doel voor Active Zone Minutes, samen met Premium-inhoud om je te helpen de beste beslissingen voor je lichaam te nemen. Charge 5 bevat ook ingebouwde GPS, 20 trainingsmodi, automatische trainingsherkenning en een schatting van je V02 max. Bovendien heb je met Premium toegang tot meer dan 200 workouts van gecertificeerde trainers en populaire merken zoals Daily Burn, barre, obé en nieuwe high-energy workouts van LES MILLS.

Verminder je stress en ontspan je geest
In 2020 zei een recordhoogte van 40% van de volwassenen dat ze veel stress ervoeren. Om u te helpen stress beter te beheersen, is Charge 5 onze eerste tracker met een EDA-sensor, die de reactie van uw lichaam op stress meet door kleine veranderingen in de zweetklieren op uw vingers. We lanceerden EDA afgelopen herfst voor het eerst met Fitbit Sense en ontdekten dat 70% van de gebruikers hun hartslag verlaagde tijdens een EDA Scan-sessie van twee minuten, wat aantoont dat deze tools kunnen helpen om stress te verminderen.

Met Charge 5 krijg je ook een Stress Management Score in de Fitbit-app, zodat je elke ochtend kunt zien of je mentaal klaar bent om meer uitdagingen aan te gaan, of dat je moet opladen. Met Premium krijg je toegang tot meer dan 300 meditatie- en mindfulness-sessies van merken en experts, zoals Ten Percent Happier en Mindful Method van Deepak Chopra om je te helpen je stress te beheersen. We kondigen ook een samenwerking aan met Calm, de nummer 1 app voor slaap, meditatie en ontspanning, die Premium-leden binnenkort toegang zal geven tot Calm-content.

Diepe duik in uw holistische gezondheid
We helpen u ook om prioriteit te geven aan uw hartgezondheid. Boezemfibrilleren (AFib) is ’s werelds meest voorkomende hartritmestoornis en sinds de lancering van de ECG-app op Sense hebben gebruikers meer dan vier miljoen beoordelingen gedaan. De ECG-app zal binnenkort beschikbaar zijn op Charge 5,4 en biedt een cruciaal hulpmiddel voor meer mensen tegen een meer toegankelijke prijs. Charge 5 houdt ook uw hartslag 24/7 bij en geeft meldingen wanneer u boven of onder uw persoonlijke bereik zit. Hoewel veel factoren uw hartslag kunnen beïnvloeden, kan een hoge of lage hartslag een indicatie zijn van een hartaandoening waarvoor medische zorg nodig is.

Naast het beheren van de gezondheid van uw hart, biedt Charge 5 een holistisch beeld van andere belangrijke welzijnsstatistieken via het Health Metrics-dashboard in de Fitbit-app, inclusief ademhalingsfrequentie, huidtemperatuurvariatie en SpO2.5. Met Premium kunt u ook de lange termijn volgen. trends en persoonlijke assortimenten.

En omdat slaap ook van cruciaal belang is voor uw welzijn, blijft u toonaangevende slaaphulpmiddelen ontvangen, zoals dagelijkse Sleep Score, Sleep Stages en SmartWake-alarmen. Premium-leden krijgen ook een diepere analyse en begeleiding om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Ontworpen voor gemak, prestaties en comfort
Naast gezondheids- en welzijnsondersteuning biedt Charge 5 de gemaksfuncties die u nodig hebt. Met een veeg van uw vinger kunt u uw statistieken bekijken, contactloos betalen, meldingen ontvangen/verzenden van/naar uw smartphone (snelle antwoorden alleen met Android) en kiezen uit 20 kleurrijke wijzerplaten om aan te passen welke informatie u het liefst wilt zien.

De Charge 5, tien procent dunner dan zijn voorganger, heeft een aerodynamisch ontwerp en is geoptimaliseerd voor prestaties en ontworpen voor een naadloze pasvorm. Met een nieuw AMOLED-kleurendisplay is Charge 5 onze eerste tracker met een always-on display-optie voor extra gemak om je statistieken te bekijken of tijdens het trainen. Het display is ook twee keer helderder dan zijn voorganger, waardoor het gemakkelijk is om je statistieken op zonnige dagen te zien. Je kunt je look ook op elk moment veranderen door te kiezen uit lichtgewicht siliconen oneindigheidsbanden, ademende sportbanden, pluche nylon klittenbandbanden. en handgemaakte premium Horween lederen banden.

De Charge 5 van Fitbit is inmiddels verkrijgbaar met een adviesprijs van €179,90.Bronnen: Google

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.