[PR] Gigabyte kondigt door nieuwste Ryzen-aangedreven gaminglaptops aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Net na de release van de nieuwe generatie AERO Creator en AORUS gaming-laptops, heeft GIGABYTE trots een geheel nieuwe serie mid-range gaming-laptop onthult: GIGABYTE GAMING-laptops. De introductie van twee modellen, de A5- en A7-laptops gemaakt voor multitasking. Naast gaming is de A7-laptop de eerste mid-end gaming-laptops van GIGABYTE die is uitgerust met AMD Ryzen™ 5000H-serie mobiele processors en NVIDIA® GeForce® RTX 30-serie laptop-GPU’s.

Terwijl COVID-19 landen over de hele wereld blijft teisteren, zijn steden opnieuw afgesloten en zijn mensen opnieuw onderworpen aan quarantainebeperkingen. Op afstand werken, op afstand leren en thuisblijven betekent dat toegankelijke, innovatieve computers nodig zijn om aan de veranderingen te voldoen. De GIGABYTE GAMING-serie is gericht op Gen Z- en millennial-gebruikers door machines aan te bieden die zijn gebouwd voor “multitasking” en die aan meerdere behoeften tegelijk voldoen, of het nu gaat om leren, handel, gamen of het maken van inhoud. De GIGABYTE GAMING kan geweldige prestaties leveren en is ideaal voor het dagelijks leven, werk en entertainment. Het beschikt over productspecificaties voor alle doeleinden: tot 144Hz verversingssnelheid en 72% NTSC breed kleurengamma, 1+3 externe displaypoort en drie slots die tot 6 TB opslagruimte ondersteunen. De GIGABYTE GAMING-serie is klaar om hoge prestaties te bieden aan de middenklasse markt.


Het hoogtepunt van de nieuwe productlancering van GIGABYTE is de 17-inch A7-gaminglaptop, waar onze trouwe fans enorm naar uitkijken. De laptop is uitgerust met de AMD Ryzen™ 9 5900 HX mobiele processors met Zen 3-architectuur, die tot 8 cores en 16 threads kunnen aansturen. Deze upgrade verbetert IPC en zijn frequenties aanzienlijk, tot ondersteuning van 3 slots van het opslagsysteem, tot DDR4 3200 RAM (maximaal 64GB) en Wi-Fi 6-technologie, waardoor multitasken altijd en overal mogelijk is. Aangevuld met een gaming-display met een verversingssnelheid van 144Hz, krijgen gebruikers een sensationele ervaring in zowel gaming als visueel entertainment. Met het 72% NTSC brede kleurengamma en een hoog contrast, zijn de kleuren authentieker en aantrekkelijker, en geeft het scherm meer kleuren en fijnere details weer. Dit is een onvervangbaar apparaat voor zowel gamers als creators.

Wat de prestaties betreft, gebruikt de A7, afgezien van upgrades naar CPU en GPU, het krachtige WINDFORCE-koelsysteem en wordt geleverd met veel I/O-poorten, waardoor aansluiting van maximaal drie extra schermen mogelijk is. In wezen zijn laptops uit de GIGABYTE GAMING-serie echt de “Beyond Gaming”-laptops bij uitstek. Budgetvriendelijk met superieure prestaties, GIGABYTE-laptops zijn nu de standaard in mobiel computergebruik, waardoor ze de eerste keuze zijn voor werken op afstand en onderwijs, waardoor gamers hun werk kunnen balanceren en leven in het licht van de wereldwijde pandemie.


Bronnen: Gigabyte (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.