[PR] GIGABYTE kondigt DRM-fix aan voor Alder Lake CPU’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

Gigabyte Technology, een van de grootste wereldwijde fabrikanten van moederborden, grafische kaarten en hardwareoplossingen, heeft vandaag de GIGABYTE DRM Fix Tool aangekondigd om de prestaties van bepaalde gametitels aanzienlijk te verbeteren bij gebruik van een 12e-generatie Intel-processor, en mogelijke problemen bij het uitvoeren van die games te voorkomen.

Eerder deze maand heeft Intel de nieuwste 12e generatie processors op de markt gebracht. Gebruikers zijn zich er echter van bewust dat de E-cores in processors de DRM-software kunnen activeren om ze ten onrechte als een ander systeem te herkennen. GIGABYTE brengt als reactie op dit probleem de nieuwe GIGABYTE DRM Fix Tool op het 600-serie platform uit. Met dit op Windows gebaseerde hulpprogramma kunnen gebruikers de E-Cores gemakkelijk on-the-fly in- en uitschakelen om abnormale spelbewerkingen als gevolg van het DRM-probleem te voorkomen.

GIGABYTE’s DRM Fix Tool vereist de nieuwste BIOS-versie om impact te hebben. Gebruikers kunnen eenvoudig de status van de E-cores controleren via de gebruikersinterface van dit hulpprogramma zonder ingewikkelde installatie. GIGABYTE’s DRM Fix Tool biedt een veel eenvoudigere oplossing voor het DRM-probleem in vergelijking met andere oplossingen die aangepaste BIOS-instellingen, PS/2-toetsenbordverbinding of zelfs een exclusieve knop op het chassis en toetsenbord vereisen.

GIGABYTE DRM Fix Tool en het bijbehorende BIOS zijn klaar op de officiële GIGABYTE-site. Bezoek de GIGABYTE-website en download voor de nieuwste BIOS-versie en de GIGABYTE DRM Fix Tool.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.