[PR] Gigabyte kondigt RX 6600 XT-modellen aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

30 juli 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft vandaag nieuwe AMD Radeon™ RX 6600 XT grafische kaarten aangekondigd met AMD RDNA™ 2-gamingarchitectuur. De Radeon™ RX 6600 XT GAMING OC PRO 8G, Radeon™ RX 6600 XT GAMING OC 8G en Radeon™ RX 6600 XT EAGLE 8G grafische kaarten zijn ontworpen om ongelooflijke high-framerate 1080p gaming-prestaties te leveren.

De grafische kaarten in de GAMING OC-serie zijn voorzien van het WINDFORCE-koelsysteem en RGB Fusion 2.0, waardoor ze de beste keuze zijn voor prestatiegerichte gamers. De EAGLE-serie is de beste keuze voor diegenen die een uniek ontwerp wensen, met behoud van zowel efficiëntie als duurzaamheid.

GAMING OC – Hoge prestaties en efficiënte koeling.
Het GIGABYTE WINDFORCE 3X-koelsysteem beschikt over drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes in direct contact met de GPU, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. De middelste ventilator draait achteruit om de luchtstroom te optimaliseren voor warmteafvoer, waardoor efficiëntere prestaties mogelijk zijn. Deze koeltechnologieën houden de temperatuur van de grafische kaart te allen tijde laag, wat resulteert in hogere en stabielere prestaties.

WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Met RGB fusion 2.0 kunnen gebruikers de kleur van de lichten en verschillende speciale effecten aanpassen en synchroniseren met andere AORUS-apparaten. De metalen achterplaat versterkt niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt. Dankzij de ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, geavanceerde koeltechnologie en aangepaste RGB-verlichting is GAMING OC de beste keuze voor prestatiegerichte gamers.

EAGLE – Uniek en duurzaam.
EAGLE grafische kaarten beschikken ook over WINDFORCE 3X-koeltechnologie, 3D actieve ventilatoren, schermkoeling en grafeen nano-smeermiddel, voor optimale warmteafvoer en prestaties. Het ontwerp van EAGLE grafische kaarten is geïnspireerd op sciencefiction met mechanische materialen, een transparante hoes en een helder logo. Bovendien versterkt de achterplaat niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat verbuigt of beschadigd raakt.

GIGABYTE-grafische kaarten gebruiken een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling en waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE-gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem.

Gigabyte heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid bekendgemaakt. Vanaf 11 augustus zullen de RX 6600 XT-kaarten van AMD officieel uitgebracht worden, waarschijnlijk houdt Gigabyte zich ook aan die datum.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.