[PR] GIGABYTE kondigt server-moederbord aan voor Intel® Xeon® E-2300


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

September 2021 – GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), een marktleider in high-performance servers en werkstations, heeft vandaag een nieuw mATX-moederbord aangekondigd, de MX33-BS0 die Intel® Xeon® E-2300-serie processors ondersteunt. Het Xeon E-2300-platform heeft een TDP van minder dan 100 W en is gebaseerd op waarde omdat het zich richt op de markten voor instapservers en werkstations die betrouwbare en veilige bedrijfsactiviteiten vereisen.

MX33-BS0
De MX33-BS0 is ontworpen voor een single socket-oplossing als instapserver/werkstation-moederbord en ondersteunt snelle PCIe Gen 4-doorvoer met Intel Xeon E-2300 CPU’s. Bovendien ondersteunt de chipset van de C250-serie ook Pentium-processors, maar alleen met PCIe Gen 3.0.

Gezien de microATX-vormfactor heeft de MX33-BS0 nog steeds alle functies die je zou verwachten op een instapplatform. Het moederbord kan tot 95 W processors ondersteunen en heeft 4 DIMM-slots ter ondersteuning van 2 DPC voor dual-channel geheugen, en één PCIe Gen4 x 16-slot voor accelerators van de 20 lanes van PCIe 4 vanaf de CPU. Er is ook een x8-slot dat PCIe Gen4 x4 gebruikt voor uitbreidingskaarten. Voor opslag zijn er 6 x SATA III-poorten en 1 x M.2 (PCIe Gen3 x4) slot. Om het beheer te ondersteunen, kan de ASPEED AST2500 worden gebruikt om GIGABYTE Management Console te implementeren en bediening op afstand mogelijk te maken. Op het I/O-paneel bevinden zich 2 x 1GbE-poorten, 2 x USB 3.2 Gen2, 4 x USB 2.0, VGA, COM-poort en een MLAN-poort.

Beheer op afstand en meerdere servers
Als onderdeel van de waardepropositie van GIGABYTE zijn GIGABYTE-serverproducten vooraf geladen met GIGABYTE Management Console voor serverbeheer via een webbrowsergebaseerd platform. Bovendien kan de GIGABYTE Server Management (GSM)-software gratis worden gedownload en kan deze worden gebruikt om clusters van servers te bewaken en te beheren. GIGABYTE Management Console en GSM bieden veel waar voor uw geld en verlagen de licentiekosten en onderhoudskosten voor klanten.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments