[PR] GIGABYTE lanceert AMD Radeon RX 6600 EAGLE 8G grafische kaart


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

13 oktober 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft vandaag een nieuwe AMD Radeon™ RX 6600 grafische kaart aangekondigd: de GIGABYTE Radeon™ RX 6600 EAGLE 8G. De EAGLE grafische kaart is de beste keuze voor diegenen die een uniek ontwerp willen dat is geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie en duurzaamheid, en de mogelijkheid om ongelooflijke 1080p-gaming met hoge framerate te ervaren.

AMD Radeon™ RX 6600 grafische kaarten zijn gebaseerd op de baanbrekende AMD RDNA™ 2 gaming-architectuur, ontworpen om de optimale balans tussen prestaties en energie-efficiëntie te leveren. Met 32 ​​MB high-performance AMD Infinity Cache, 8 GB GDDR6-geheugen, AMD Smart Access Memory™-technologie en andere geavanceerde functies, zijn de nieuwe grafische kaarten ontworpen om desktop-gaming-ervaringen van de volgende generatie naar de midrange-markt te brengen. Ze ondersteunen ook AMD FidelityFX™ Super Resolution, een open-source oplossing voor ruimtelijke opschaling die is ontworpen om de framerates in bepaalde titels te verhogen en tegelijkertijd game-ervaringen met een hoge resolutie te leveren.

EAGLE – Uniek en duurzaam.
Het GIGABYTE WINDFORCE 3X-koelsysteem beschikt over drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes in direct contact met de GPU, 3D actieve ventilatoren, schermkoeling en grafeen nano-smeermiddel die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. Deze koeltechnologieën houden de temperatuur te allen tijde laag, wat resulteert in hogere en stabielere prestaties. De middelste ventilator draait achteruit om de luchtstroom te optimaliseren voor warmteafvoer, waardoor efficiëntere prestaties bij een lagere temperatuur mogelijk zijn. Schermkoeling verlengt het koellichaam om lucht door te laten, zorgt voor een betere warmteafvoer en voorkomt warmteaccumulatie om de stabiliteit te verbeteren. Bovendien kan grafeen nano-smeermiddel de levensduur van de ventilator met 2,1 keer verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt.

Het ontwerp van de grafische kaart van EAGLE is geïnspireerd op sciencefiction met mechanische materialen, met een transparante hoes en een helder logo. Bovendien versterkt de achterplaat niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt. GIGABYTE-grafische kaarten gebruiken een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling en waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE-gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem.

Specifieke prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments