[PR] GIGABYTE lanceert AORUS XTREME Gen4 AIC SSD voor hoge capaciteit en ultrasnelle toegangssnelheid


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

1 juli 2021 –GIGABYTE Technology, een van de grootste wereldwijde fabrikanten van moederborden, grafische kaarten en hardwareoplossingen, heeft vandaag de AORUS XTREME Gen4 AIC SSD aangekondigd met een ultrasnelle toegangssnelheid van 28 GB/s. Deze SSD met hoge capaciteit en extreme prestaties is ingebouwd in acht 4TB 2e generatie PCIe® 4.0 NVMe M.2 SSD’s met PHISON PS5018-E18-controller, AORUS XTREME Gen4 AIC SSD biedt ultrahoge overdrachtsbandbreedte en superieure toegangsprestaties via RAID-configuratie. Het heeft een ultiem thermisch ontwerp met een groot koellichaam met aluminium vinnen, M.2-basisplaat voor passieve koeling, 10 temperatuursensoren en een actief ontwerp met dubbele ventilator voor warmteafvoer, terwijl de exclusieve SSD Tool Box gebruikers realtime status- en temperatuurbewaking van SSD’s biedt. Met GIGABYTE AORUS Storage Manager kunnen gebruikers een RAID-array configureren met een enkele klik en driefasige ventilatorsnelheidsaanpassing, waardoor AORUS XTREME Gen4 AIC SSD koel blijft en op een hoog niveau presteert. Het belooft een niet beperkende ervaring voor gebruikers die streven naar hoge capaciteit en baanbrekende prestaties.

“Met verbeteringen in zowel hardware als flashgeheugen springen de SSD-prestaties naar een nieuw niveau, maar er is nog steeds een kloof met de hoogste 32 GB/s transmissiebandbreedte van PCIe® 4.0 x16 …”, aldus Jackson Hsu, directeur van de GIGABYTE Afdeling Productontwikkeling Channel Solutions. “GIGABYTE heeft een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling en productie van PCIe® 4.0 SSD’s. Na de recente lancering van AORUS Gen4 7000s Prem. SSD heeft GIGABYTE verder AORUS XTREME Gen4 AIC SSD uitgebracht om de maximale PCIe® 4.0-bandbreedte te benaderen met een overdrachtssnelheid van 28 GB/s. Het thermische ontwerp met dubbele ventilator zorgt voor optimale prestaties bij lage temperaturen, terwijl de grote capaciteit van 32 TB gebruikers in staat stelt meer gegevens op te slaan en het risico van onvoldoende opslagruimte te verminderen. “

De AORUS XTREME Gen4 AIC SSD is voorzien van een hoogwaardige, met haarlijn geborstelde basisplaat met een gebogen randontwerp en integreert 8 sets van 4TB AORUS Gen4 7000s-niveau-SSD’s met PHISON PS5018-E18-controllers. Door de RAID-configuratie biedt het niet alleen een grote capaciteit tot 32 TB, maar verhoogt het ook de sequentiële leessnelheid tot 28 GB/s, wat de AORUS Gen4 7000s SSD tot 4 keer sneller overtreft en het best presterende opslagapparaat wordt tussen alle consumenten-SSD’s op de markt.

Om te voorkomen dat de AORUS XTREME Gen4 AIC SSD wordt afgeknepen door oververhitting bij hoge snelheid en zelfs gegevensschade of -verlies, is hij ontworpen met een groot koellichaam met aluminium vinnen, een M.2-basisplaat en een gigantische thermische achterplaat om de warmte die wordt gegenereerd door de SSD bij hoge snelheid. Ondertussen zorgen de luchtstroom van het systeem, het grote luchtvolume van de dubbele ventilatoren en de thermische ontluchting op de keerplaat voor actieve warmteafvoer om hoge prestaties van de SSD te beloven bij ultrasnelle werking zonder beperking.

De AORUS XTREME Gen4 AIC SSD wordt geleverd met 10 thermische sensoren, waarmee gebruikers de temperaturen en realtime status van acht 4TB M.2 SSD’s kunnen bewaken via de exclusieve SSD Tool Box van GIGABYTE. Bovendien wordt AORUS Storage Manager geleverd met drie ventilatorbedrijfsmodi voor aanpassing van de ventilatorsnelheid voor stille en effectieve koeling. Gebruikers kunnen ook een RAID 0-array configureren met een enkele klik voor indrukwekkende opslagprestaties!

De AORUS XTREME Gen4 AIC SSD ondersteunt PCIe® 4.0 en is achterwaarts compatibel met PCIe® Gen3, wat perfect de superieure opslagprestaties van het PCIe® 4.0- of PCIe® Gen3-platform kan ontketenen! Verbeterd door GIGABYTE-moederborden met PCIe® 4.0 ondersteunend hardwareontwerp, kunnen gebruikers nu genieten van het verbeterde gegevensoverdrachtvolume van PCIe®-opslag, ontketende verborgen prestaties van pc-randapparatuur, grensverleggende overdrachtssnelheid en de ultieme prestaties van 2e generatie PCIe® 4.0.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments