[PR] GIGABYTE lanceert de nieuwe AORUS WATERFORCE SERIES AIO vloeistofkoelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

14 juli 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van moederborden, grafische kaarten en hardwareoplossingen, heeft vandaag de nieuwe serie AIO-vloeistofkoelers aangekondigd – AORUS WATERFORCE-SERIE, die wordt geleverd in 3 radiatorformaten en ventilatoren die overeenkomen met die verschillende radiatoren dimensies. De nieuwe AIO-koelers zijn verkrijgbaar in de maten 360 mm, 280 mm en 240 mm om aan verschillende behoeften te voldoen. De AORUS WATERFORCE-SERIE ondersteunt alle moderne en toekomstige high-performance multi-core CPU-sockets. Naast de hoge compatibiliteit met een groot aantal builds, erven de AORUS WATERFORCE SERIES de geavanceerde functies en ontwerpen van WATERFORCE X SERIES, waaronder het 330 graden handmatig draaibare kapontwerp waarmee gebruikers de kap kunnen draaien om de gewenste hoek aan te passen, de 7,8 mm buisdiameter die verbetert de waterstroom met 37% en is ontworpen met een keramische as om de duurzaamheid en warmteafvoer te optimaliseren. Het toonaangevende grafeen Nano-smeermiddellager met ultralage wrijving en geluid dat de koolstofafzetting vermindert en de levensduur van de ventilator verlengt. Volgens het bovenstaande biedt AORUS WATERFORCE SERIES verbeterde warmteafvoer en duurzaamheid. Zelfs met 240 mm radiator levert AORUS WATERFORCE een efficiënte warmteafvoer bij het draaien van alle cores op 5,1 GHz op 8 cores, een stresstest met Intel® Core™ i9-11900K-processor.

“Nu de frequentie en het aantal cores van processors toenemen, hebben gamers een betere warmteafvoer en stillere CPU-koelers nodig. AIO-vloeistofkoelers met eenvoudige installatie hebben meer de voorkeur dan traditionele koeler, maar schrokken van de prijs.” zei Jackson Hsu, directeur van de GIGABYTE Channel Solutions Product Development Division. “De nieuwe AORUS WATERFORCE SERIES AIO vloeistofkoelers lossen de problemen op. Het wordt geleverd met een uitstekende warmteafvoer, stilte, duurzaamheid en compatibiliteit voor een betaalbare prijs.”

Verbeterde systeemprestaties met uitstekende warmteafvoer en stille werking.
AORUS WATERFORCE SERIES erven de geavanceerde functies en ontwerpen van WATERFORCE X SERIES. Het heeft een vergrote buisdiameter van 5,1 mm tot 7,8 mm, waardoor de waterstroom met 37% toeneemt en de warmte sneller en efficiënter wordt afgevoerd. De as is ontworpen met een keramische as, die een langere levensduur heeft in vergelijking met de traditionele metalen as. Het heeft ook anticorrosieve eigenschappen en is duurzamer. Een ventilatorstructuur met dubbele kogellagers in combinatie met het toonaangevende grafeen Nano-smeermiddellager met ultralage wrijving en geluid vermindert het geluid met ongeveer 15% dan de vorige vloeistofkoelers bij dezelfde stabiliteit en lage ventilatorsnelheid.

In de echte wereldtests van Prime95 non AVX stress-applicatie, kan zelfs de 125W hoge TDP Intel® Core™ i9-11900K processor alle cores draaien op 5,1 GHz op 8 cores in combinatie met AORUS WATERFORCE 240. Dit demonstreert de premium prestaties van AORUS WATERFORCE SERIE van GIGABYTE.

Combineer stijlvolle esthetiek en flexibele installatie.
AORUS WATERFORCE-SERIE gepresenteerd in 3 radiatorformaten, 240/280/360 mm, die allemaal ARGB-verlichtingsverlichting en exclusief 330 graden handmatig draaibaar kapontwerp bieden. Het 330 graden handmatig draaibare kapontwerp stelt gebruikers in staat de kap in de gewenste hoek te draaien. Door uitgebreide tests is de AORUS WATERFORCE SERIES uitgerust met de meest synergetische instellingen voor de grootte van de ventilatorbladen en de ventilatorsnelheid om de hoge efficiëntie van de warmteafvoer te garanderen en de extreme prestaties van multi-coreprocessors op de Intel®- en AMD-platforms perfect te ondersteunen. Daarnaast lanceerde GIGABYTE ook de AORUS 120 mm en 140 mm individuele ARGB-ventilatoren, die dezelfde hoogwaardige materialen en hetzelfde uiterlijk bieden als de AORUS WATERFORCE-SERIE. Dit is de beste combinatie om RGB-synchronisatie in te stellen en eenvoudig te bereiken.

Er zijn nog geen prijzen bekend gemaakt.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments