[PR] GIGABYTE lanceert eerste 4k+ laptop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE, een bekende producent van personal computers, presenteert nu met trots de AERO Creator-laptopserie met de 12e generatie Intel® Core™-processors: AERO 16, AERO 17 en AERO 5. Als de concept van de Metaverse bloeit, wordt immersieve inhoud beschouwd als een cruciaal element voor de ontwikkeling van Metaverse, en de Creator Laptops zullen naar verwachting extreem populair worden met hun unieke positionering: hoge prestaties met eersteklas visuele ervaringen.

Het product uit de GIGABYTE AERO-serie, gericht op de makers van de generatie Z en als antwoord op de wensen van de enorme gebruikersbasis, streeft ernaar een visionair meesterwerk te zijn dat het nieuwe tijdperk van de 16-inch Creator Laptop doorbreekt als 16:10 4K+ OLED- en AmLED-displaytechnologieën worden voor het eerst in de serie geïntroduceerd, samen met de evolutie van productontwerpen. Geworteld in de mensheid en terugkerend naar de natuur, bestaat het uiterlijk uit de pure esthetiek van het integraal gevormde chassis vervaardigd door middel van CNC-technologie, en de kernprincipes worden aangedreven door de krachtige kernprestaties vergezeld van minimalistische ontwerpen, die eindeloze prachtige wonderen aan de makers schenken terwijl intensivering van de onderdompeling van hun creatieve reis. Een trend van laptopvervanging is te verwachten!

AERO 16: efficiëntie verhogen met de gulden ratio van 16:10
GIGABYTE lanceert nu de baanbrekende 16-inch Creator Laptop, met elk detail op maat gemaakt voor ontwerpers en makers van inhoud. Door het 16” 16:10 4K+ OLED- en AmLED-scherm tot de traditionele 15” laptopbehuizing te persen, is het werkgebied in het weergavegebied aanzienlijk toegenomen met 12% in vergelijking met de vorige generaties. Het behoudt niet alleen de uitstekende nauwkeurige kleurprestaties op het scherm, maar de serie heeft ook het voordeel dat het ’s werelds enige dual-display kleurgecertificeerde laptopserie is.

De nieuwste upgrade omvat twee modellen van de 12e generatie Intel® Core™, de i9-12900HK- en i7-12700H-processors, met de topconfiguratie van 10nm-proces en tot 14 cores, wat een aanzienlijke toename biedt ten opzichte van de vorige generatie in termen van van systeemprestaties. Dit zal de prestaties van belangrijke mediabewerkingssoftware en 3D-renderingtools aanzienlijk optimaliseren, waardoor de workflow wordt verkort en de productiviteit wordt verhoogd. Wat betreft de graphics, uitzonderlijk van de vorige generatie, de nieuwste versie van de serie is uitgerust met de nieuwe NVIDIA® GeForce RTX™ 30 GPU’s en kan worden geüpgraded naar maximaal NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti, waardoor fenomenale verbeteringen kunnen worden verwacht in de multimedia verwerkingssnelheid en speciale effecten display.

AERO 17: ultrasmalle rand aan alle kanten – thuisbioscoop voor onderweg
Voor makers die talloze uren op hun laptop doorbrengen, is de schermgrootte een belangrijke factor die het plezierige van lange werksessies bepaalt. In samenwerking met AUO integreert GIGABYTE de nieuwste AmLED-displaytechnologie (adaptive mini LED) in de gloednieuwe AERO 17 Creator-laptop. Met de exclusieve dynamische aanpassingstechnologie en het revolutionaire mini-LED-achtergrondverlichtingontwerp, werken ze met elkaar samen terwijl ze realtime en nauwkeurige adaptieve lokale dimtechnieken aanpassen op basis van scenario’s en afbeeldingen zonder dat de gebruikers het zelfs maar merken. Geïntegreerd met GIGABYTE’s gigantische 4-zijdige schermontwerp met supersmalle rand, plus de bredere kleurruimte en VESA DisplayHDR™ 1000 hoogcontrastcertificering, resulteert de samenwerking van GIGABYTE met AUO in ongeëvenaarde meeslepende visuele ervaringen, die een theaterachtig, realistisch en visueel schokkend feest bieden voor de gebruikers, waardoor de kracht van Creator Laptops opnieuw wordt gedefinieerd en GIGABYTE ertoe wordt gebracht de topprestaties van beelden te bereiken.

Bovendien streeft GIGABYTE er altijd naar om de meest makervriendelijke te zijn, wat heeft geresulteerd in de baanbrekende productfunctie van AERO 16 en AERO 17 door de I/O-poort geïntegreerd te hebben met Type-C voor transmissie en verbinding, waardoor een soepele en plezierige omtrekcontour ontstaat voor de laptop. Het bevat twee Thunderbolt™ 4-poorten, die zorgen voor alle transmissie, weergave en een van de ingebouwde PD-oplaadfuncties met slechts één kabel. Een AERO Hub 4-in-1 USB-C is ook inbegrepen, zodat gebruikers hun mobiele werkstation altijd en overal kunnen instellen. Het ondersteunt de nieuwe generatie DDR5 RAM en PCIe Gen4 SSD, waardoor het lezen en de algehele prestaties worden versneld. De gloednieuwe webcamplaatsing ondersteunt de Windows Hello gezichtsherkenning om in te loggen, waardoor uw informatiebeveiliging wordt gegarandeerd.

AERO 5: The New Blood met een betaalbare prijs: klassieke grafische krachtpatser
De klassieker is herboren. Naast AERO 16 en 17, de twee azen van de Creator Laptop die aan de verwachtingen van fans voldoen, lanceert GIGABYTE ook de middernachtzwarte versie van de AERO 5 Creator Laptop. Het wordt nog steeds geleverd met de volledige set prachtige 4K OLED-DNA’s en verschillende I / O-poorten. Wat de prestaties betreft, is het uitgerust met een 12e generatie Intel® Core™ 12e i7-12700H-processor en tot NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Ti GPU, waarmee wordt voldaan aan de diepste wens van alle makers voor grafische prestaties onder het grootste watt zonder te worden geblokkeerd door een premium prijskaartje. Het is tijd om de eerste Creator-laptop van je leven te kopen!Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.