[PR] GIGABYTE lanceert GeForce RTX™ 2060 grafische kaarten met 12GB geheugen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft vandaag de GeForce RTX™ 2060 WINDFORCE OC 12G en de GeForce RTX™ 2060 D6 12G grafische kaarten aangekondigd. Beide GeForce RTXTM 2060 grafische kaarten gebruiken niet alleen de door GIGABYTE gecertificeerde GPU’s, maar beschikken ook over het WINDFORCE-koelsysteem, realtime raytracing en AI-technologie. De geheugencapaciteit is verdubbeld van de oorspronkelijke 6 GB naar 12 GB, een verandering die voldoet aan de behoeften van gebruikers die meer geheugen nodig hebben.

Zowel de GeForce RTX™ 2060 WINDFORCE OC 12G als de GeForce RTX™ 2060 D6 12G zijn ontworpen met het GIGABYTE WINDFORCE-koelsysteem. Het WINDFORCE-koelsysteem is voorzien van afwisselend draaiende ventilatoren, twee unieke bladventilatoren, een composiet koperen warmtepijp met directe aanraking op de GPU en 3D actieve ventilatoren, die een effectief warmteafvoervermogen leveren voor hogere prestaties bij lagere temperaturen.

De GIGABYTE “Alternate Spinning” is de enige oplossing die de turbulente luchtstroom van aangrenzende ventilatoren kan oplossen. Omdat de aangrenzende ventilatoren in dezelfde richting draaien, is de luchtstroomrichting tussen de ventilatoren tegengesteld, wat turbulente luchtstroom veroorzaakt en de efficiëntie van de warmteafvoer vermindert. GIGABYTE draait de aangrenzende ventilatoren in de tegenovergestelde richting, zodat de luchtstroomrichting tussen de twee ventilatoren hetzelfde is, waardoor de turbulentie wordt verminderd en de luchtstroomdruk wordt verhoogd.

De unieke bladventilator verdeelt de luchtstroom door de driehoekige ventilatorrand en leidt deze soepel door de 3D-streepcurve op het ventilatoroppervlak, waardoor de luchtstroom effectief wordt verbeterd. De vorm van de pure koperen heatpipe maximaliseert het directe contactgebied met de GPU, waardoor de warmteoverdracht wordt verbeterd. Ook bedekken de heatpipes de VRAM-chips via een grote metalen plaat om voor een goede koeling te zorgen. Bovendien zorgt de beschermende achterplaat niet alleen voor een esthetische vorm, maar verbetert het ook de structuur van de grafische kaart om volledige bescherming te bieden.

GIGABYTE GeForce RTX™ 2060 12G grafische kaarten zijn uitgerust met het WINDFORCE-koelsysteem, realtime raytracing-technologie en AI-technologie. De verhoging naar de dubbele geheugencapaciteit van 12 GB biedt consumenten meer keuzemogelijkheden.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.