[PR] GIGABYTE lanceert ultralichte laptops met een gewicht van minder dan 1kg


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

Ontworpen voor Gen-Z en de opkomende generatie van werkende professionals, wordt GIGABYTE’s U4 ultrabook aangedreven door Intel® Core™ U-serie processors voor hoge productiviteit. De U4 ultrabook verdient de titel Ultra-Lightweight met een gewicht van minder dan 2,2 lbs, waardoor gebruikers overal en altijd kunnen werken. In combinatie met de prestaties om gemakkelijk multitasking en multimedia-inhoud te verwerken, kunnen studenten en werkende professionals hun projecten onderweg en in stijl voltooien.

Hoge prestaties, gemakkelijk computeren
COVID-19 heeft de manier waarop we leven en zakendoen drastisch veranderd. In de komende post-pandemische periode zijn lichtgewicht werkstations een noodzaak geworden voor mobiele kantoren en onderwijs op afstand, wat heeft geleid tot de torenhoge vraag naar ultralichtgewicht laptops. GIGABYTE is toonaangevend in de trend en presenteert nu de gloednieuwe U4 ultrabook, speciaal ontworpen voor studenten en werkende professionals, die in staat is om tekst te verwerken, streamen en media-inhoud te bewerken. Als de meest geavanceerde lichtgewicht laptop op de markt, wordt hij aangedreven door een 11e generatie Intel Core™ i7-1195G7, die een energiezuinige configuratie heeft van 4 cores en 8 threads, die een boost kan geven tot 5,0 GHz. Doordat de single core-prestaties met 28% toenemen in vergelijking met de vorige generatie, kunnen gebruikers efficiënte multitasking en een hoge productiviteit bereiken. Het model ondersteunt ook Thunderbolt™ 4 voor verbindingen met meerdere 4K-schermen met snelle oplaad- en gegevensoverdrachtmogelijkheden, terwijl next-gen Wi-Fi 6-technologie zorgt voor snelle en stabiele netwerkverbindingen.

Uitrusting van militaire kwaliteit
De GIGABYTE U4 ultrabook voldoet aan de militaire standaard MIL-STD-810G en is klaar voor gebruik in elke ruwe omgeving. De laptop is onderweg bestand tegen grote hoogten, hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen, plotselinge schokken en trillingen. Het waterafstotende witte toetsenbord met achtergrondverlichting beschermt zelfs tegen gemorste dranken. Terwijl u licht inpakt, zijn al uw belangrijke digitale activa altijd veilig en gezond onder de bescherming van het hoogwaardige CNC-aluminium chassis van de U4 Ultralight Laptop, ongeacht of u op weg bent naar school, klanten bezoekt of naar het buitenland reist. Ondersteund door FW TPM 2.0-technologie, worden alle gevoelige gegevens gecodeerd, wat maximale veiligheid biedt en u gemoedsrust geeft tijdens al uw avonturen.

Overal en altijd werken
Als gevolg van de pandemie hebben studenten en werkende professionals gezorgd voor een drastische toename van de mogelijkheden voor videoconferenties. De GIGABYTE U4 ultrabook is uitgerust met dual-speaker en een dual-array microfoon met ingebouwde ruisonderdrukking om achtergrondgeluiden weg te filteren en je stem kristalhelder te houden. DTS: X® Ultra-technologie zorgt voor stereogeluid van hoge kwaliteit zodat u zich kunt concentreren op uw telefonische vergaderingen, terwijl de ingebouwde HD-camera u helpt de meest indrukwekkende presentaties te geven.

Het 14-inch, slanke, ontspiegelde scherm heeft een verbazingwekkende 83% scherm-tot-lichaamverhouding en 100% sRGB-kleurengamma, waardoor werken of urenlang streamen van video’s een lust voor het oog zijn. Daarnaast kun je met het 180 graden scharnier het scherm afstellen voor de meest optimale kijkhoek. De GIGABYTE U4 ultrabook weegt minder dan 2,2 lbs en heeft toch voldoende kracht om uw productiviteit in stijl te verhogen. De betaalbare prijs verlaagt de instapkosten en geeft studenten en pas afgestudeerden de kans om de uitdagingen van hun nieuwe levensfase te overwinnen met een ultralichte en krachtige laptop in de hand.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.