[PR] GIGABYTE onthult de nieuwe BRIX Extreme mini-pc


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE Technology heeft vandaag de nieuwe 2022 BRIX Extreme mini-pc-serie aangekondigd, die gebruik maakt van de nieuwste 12e generatie Intel® Core ™ Mobiele processors met Intel’s meest schaalbare clientarchitectuur die superieure computerprestaties levert. Deze processors profiteren van een nieuw Intel Core-ontwerp voor toonaangevende prestaties en verbeteren de prestaties aanzienlijk in het geheel nieuwe hybride prestatieontwerp voor superieure single-threaded en multi-threaded prestaties. Verbeterd door het exclusieve ontwerp van GIGABYTE, integreert het nieuwe 2022 BRIX Extreme-ontwerp vier display-uitgangen, waaronder HDMI 2.1, USB4, 2.5G Ethernet, plus de nieuwste WiFi 6E-configuratie, waardoor de krachtigste multitasking-mini-pc ontstaat met verbluffende prestaties en reactievermogen voor zowel gaming als contentcreatie.

12e generatie Intel® Core™ mobiele processor
De nieuwste 12e generatie Intel® Core™ mobiele processors benadrukken 7nm-technologie, en in vergelijking met de vorige generatie hebben deze nieuwe processors 10% betere GPU-prestaties, 24% meer multi-threaded prestaties, en dit met hogere klokfrequenties tot 4,7 GHz. De krachtige prestaties van deze nieuwe processors vormen een mijlpaal voor het mobiele platform. Als het gaat om benchmarktesten, is het inspirerend om te zien dat de SYSMark25 Performance-scores met 14% verbeteren in vergelijking met 11e generatie processors en met 28% op CrossMark ook. U hoeft geen compromissen meer te sluiten tussen productiviteit, prestaties en gaming-/videoprestaties.

12e generatie Intel® Core™ mobiele processors met Intel IrisXe tillen ook grafische prestaties en multimediaverwerking naar een nieuw niveau dankzij de enorme 96 EU’s (Execute Unit) waarmee gebruikers de nieuwste DirectX12 Ultimate-games op ultra-instellingen kunnen spelen. De BRIX Extreme kan inhoud creëren en hoogwaardige AI-versnelling aan, maar ondersteunt ook volledige 8K-media-ondersteuning via de HDMI 2.1-poort. Met uitstekende grafische prestaties en DDR4-geheugensnelheden tot 3200 MHz, verbeteren deze processors de verwerkingsprestaties met geoptimaliseerde energie-efficiëntie voor veelzijdige toepassingen, waaronder gaming, dagelijkse taken en entertainment.

Compact formaat, volledige functionaliteit
Dankzij de inspanningen van het R&D-team van GIGABYTE kan de nieuwe BRIX Extreme met de 12e generatie Intel® Core™ Mobile-processor uitgebreide functies integreren in zijn compacte formaat (44 x 134 x 139 mm). Het 2.5G Ethernet-ontwerp in combinatie met de WiFi 6E-configuratie vermindert het risico op verbroken verbindingen en verhoogt tegelijkertijd de flexibiliteit van het netwerk. De nieuwe BRIX, die een geïntegreerde TPM-module ondersteunt, kan beveiliging op hardwareniveau en systeembescherming bieden door datalekken door decodering te voorkomen.

De mogelijkheden voor onbeperkte mogelijkheden uitbreiden
De nieuwste BRIX Extreme van GIGABYTE biedt twee soorten versies, een Slim-versie en een Tall-versie. De Tall-versie is voor het inschakelen van extra opslagcapaciteit waarmee gebruikers een 2,5-inch SSD/HDD kunnen installeren. De nieuwe upgradekit bevat ook een I/O-uitbreiding voor het toevoegen van een tweede LAN-verbinding, een RS232-communicatiepoort en een M.2 2280-slot. De kit verhoogt de flexibiliteit en functionaliteit aanzienlijk om aan verschillende toepassingen aan te passen. In combinatie met verschillende I/O-uitgangen bieden de mini BRIX-systemen onbeperkte mogelijkheden. Gebundeld met een VESA-beugel, kan BRIX eenvoudig achter een monitor worden gemonteerd, voor verschillende toepassingen in verschillende sectoren van de industrie, handel of onderwijs.

Native 4 x 4K Display-uitgangen met exclusieve HDMI 2.1 Ultra HD 8K-uitgang
Verbeterd door de nieuwste Intel Iris grafische kernen, geeft GIGABYTE’s nieuwste BRIX Extreme met een 12e generatie Intel® Core™ Mobile-processor een verbetering van 10% op grafische prestaties in vergelijking met de vorige generatie. De nieuwe BRIX mini-pc ondersteunt standaard vier 4K/60P-beeldschermuitgangen via 2 x HDMI, 1 x USB-C DisplayPort en 1 x mini-DP voor de beste monitorcompatibiliteit. Verder is de nieuwe BRIX uitgerust met de nieuwste HDMI 2.1 technologie. Met nieuwe HDMI 2.1-standaarden levert BRIX een resolutie tot 8K op uw scherm of tv om uw verbeeldingskracht te vergroten met een verbluffende beeldkwaliteit.

Superstil
De nieuwe 2022 GIGABYTE BRIX Extreme, ontworpen voor de 12e generatie Intel® Core™ Mobile-processor, heeft nog meer te ontdekken. In de ontwikkelingsfase was de vooruitziende blik niet alleen om prestaties te ontketenen, maar ook om dit koel en stil te laten werken. Nadat nauwkeurige thermische, firmware-, hardware-ontwerp- en andere tests waren uitgevoerd, werd de geheel nieuwe 2022 BRIX een van de beste BRIX-presteerders, en toch de stilste.

Deze geheel nieuwe 2022 BRIX Extreme zal beschikbaar zijn in Q2 2022. Prijzen zijn nog niet genoemd door GIGABYTE.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.