[PR] Gigabyte rust compacte BRIX mini-PC’s uit met Pentium Silver en Celeron processors


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Gigabyte, een marktleider op het gebied van krachtige servers en werkstations, heeft vandaag een nieuw ontworpen ultracompacte, energiezuinige pc aangekondigd voor de BRIX-serie, die gebruikmaakt van de nieuwste 10nm Intel® Pentium® Silver & Celeron® processors. Door dit te koppelen aan ondersteuning voor 2933MHz-geheugen, resulteert dit in een algehele prestatieverbetering van 60% in vergelijking met de vorige generatie. Met een compact formaat levert de nieuwe BRIX krachtige computers die perfect passen in elk IoT-werk, of het nu gaat om kantoorgebruik, gebruik in het onderwijs, thuisgebruik, digitale borden, medische zorg of KIOSK. Het is ook vermeldenswaardig dat de nieuwe BRIX krachtige opslagflexibiliteit biedt met dubbele opslag (M.2 2280 + 2,5 ‘SSD / HDD) en outputflexibiliteit met dubbele 4K / 60P-outputs voor diverse toepassingen, wat bewijst dat alleen GIGABYTE BRIX de grenzen kan doorbreken en onbegrensde mogelijkheden kan bieden.

Nieuwe 10nm Pentium Silver & Celeron-processors
BRIX gebruikt de nieuwste Intel® Pentium® Silver & Celeron® Processor die geweldige videoconferentiemogelijkheden, snellere draadloze connectiviteit, verbeterde algemene applicatie- en grafische prestaties en een lange batterijduur bieden. Een BRIX met een Intel nieuwe 10nm-generatie processor levert een ongeëvenaarde balans tussen prestaties, ervaring en waarde voor het onderwijs en computergebruik op instapniveau. Het platform omvat ultrasnelle wifi, 4K-mediaondersteuning, next-gen Intel UHD Graphics en verbeteringen in beveiliging voor een prijs voor gebruikers die rijke ervaringen voor een geweldige prijs willen.

4K resolutie dubbel scherm
Verbeterd door de nieuwste Intel® UHD Graphics, biedt GIGABYTE’s nieuwe ultracompacte PC BRIX geoptimaliseerde grafische prestaties zodat gebruikers meer details in 4K kunnen ervaren. De nieuwe Intel UHD Graphics-engine ondersteunt HDMI 2.0b en Mini DP 1.4b, en ze kunnen tegelijkertijd worden gebruikt op meerdere monitoren met een resolutie tot 3840×2160 @ 60Hz, en bieden uitstekende computerprestaties op meerdere displays voor het afspelen van video of videobewerking, thuisgebruik of commerciële toepassingen.

Met ondersteuning voor USB 3.0 Type C en VESA-montagebeugel
De nieuwe BRIX is voorzien van USB 3.0 Type-C ™ -connectoren die overdrachtssnelheden van 5 Gb/s ondersteunen en het gemak en de praktische functionaliteiten integreren door het omkeerbare ontwerp. Gebundeld met een VESA-beugel, kan de GIGABYTE BRIX ™ eenvoudig achter een monitor of HDTV worden gemonteerd, wat een eenvoudige en effectieve manier biedt om elk VESA-compatibel scherm of tv om te toveren in een complete pc of digital signage-eenheid.

Ondersteuning voor dubbele opslag
De nieuwe generatie BRIX ondersteunt niet alleen de nieuwste PCI-e / SATA-gebaseerde M.2 SSD (1×2280), maar kan ook worden geladen met een traditionele 2,5” HDD / SSD. Hiermee kan een gebruiker het beste uit beide opslagwerelden halen. Gebruik een M.2 SSD om sneller op te starten en applicaties te laden en gebruik de harde schijf met grote capaciteit voor alle soorten media-inhoud, bestanden en documenten, allemaal zonder ruimtebeperkingen.

De perfecte pasvorm voor elke ruimte
De ingenieurs van GIGABYTE daagden de essentie uit van hoe we een desktop-pc definiëren en hebben een ultracompacte, energiezuinige pc ontwikkeld met indrukwekkende prestaties in een stijlvol ontwerp. Ideaal voor een breed scala aan computertoepassingen voor thuis, op school of op kantoor, BRIX straalt pure eenvoud en gemak uit. Met een brede keuze aan Intel® Core ™ -processors die het hele prestatiespectrum beslaan, zet de BRIX een nieuwe standaard voor desktopminiaturisatie die hem perfect maakt als een discrete HTPC / multimedia-hub, een pc met ultralaag vermogen voor het gezin, op kantoor of school, of als een narrowcasting-unit.Bronnen: Gigabyte (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.