[PR] Gigabyte toont eigen RTX 3070 Ti en 3080 Ti modellen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van premium gaming-hardware, heeft recent de nieuwe GeForce RTX 3080 Ti en GeForce RTX 3070 Ti-serie grafische kaarten aangekondigd. GIGABYTE heeft een verscheidenheid aan luchtgekoelde oplossingen gelanceerd om aan de behoeften van verschillende klanten te voldoen. De AORUS-serie wordt aanbevolen voor de liefhebbers die de ultieme prestaties en kleurrijke RGB-uitstraling willen. De GAMING OC-serie is de beste keuze voor prestatiegerichte gamers. De VISION OC-serie is ontworpen voor de makers die houden van elegante esthetiek, maar krachtige prestaties willen behouden. De EAGLE-serie is de beste keuze voor diegenen die een uniek ontwerp wensen, met behoud van zowel efficiëntie als duurzaamheid.

Daarnaast zijn er AORUS XTREME all-in-one en open-loop watergekoelde GeForce RTX 3080 Ti-oplossingen. De AORUS XTREME open-loop watergekoelde grafische kaart is ontworpen met de gepatenteerde “lekdetectie”-technologie. Het is de beste keuze voor gamers die een aangepaste stijl willen bij het samenstellen van een computer met een waterkoelingssysteem. De AORUS XTREME alles-in-één watergekoelde grafische kaart is de beste keuze voor gamers die de voordelen van waterkoeling en eenvoudige installatie willen.

Aangedreven door de NVIDIA® Ampere-architectuur, leveren de GeForce RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti een ongelooflijke sprong in prestaties en betrouwbaarheid met veelgeprezen functies zoals ray tracing, NVIDIA DLSS prestatieverhogende AI, NVIDIA Reflex latentie-reductie, NVIDIA Broadcast streaming-functies en extra geheugen waarmee het ook door de meest populaire creator-applicaties kan.


AORUS
De MAX-Covered koeling is voorzien van drie unieke bladventilatoren met een windklauwontwerp en afwisselend draaien om een ​​optimale luchtstroom over het gehele koellichaam te leveren. Het warmteafvoergebied van het koellichaam is groter dan bij de vorige generatie en een grotere koperen plaat en zeven composiet heatpipes zorgen ervoor dat de warmte van de GPU en VRAM snel kan worden afgevoerd. In combinatie met GIGABYTE’s schermkoelingstechnologie laten de verlengde koelvinnen lucht door, waardoor een uiterst efficiënt warmteafvoersysteem wordt gevormd om een ​​stabiele werking te garanderen.

Aan de zijkant van de grafische kaart is een krachtige LCD-monitor ingebouwd, die kan worden ingesteld op de enthousiaste modus, tekstmodus, beeldmodus of GIF-modus. Met GIGABYTE-software kunnen gamers allerlei soorten inhoud weergeven of de monitor instellen op de CHIBI-tijdmodus om elk uur te genieten van de veranderingen van het kleine valk-logo. Met RGB Fusion 2.0 kunnen gamers niet alleen de lichteffecten van de gehele grafische kaart en LCD-monitor instellen, maar ook de verlichting synchroniseren met andere AORUS-apparaten. AORUS beschikt ook over een PCB-coating van ruimtevaartkwaliteit, een Dual BIOS met stille bedrijfsmodus en ULTRA DURABLE-gecertificeerde componenten. Het wordt aanbevolen voor liefhebbers die de ultieme 4K-gamingprestaties willen met kleurrijke RGB-verlichting.

GAMING OC
Het GIGABYTE WINDFORCE 3X-koelsysteem beschikt over drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaiend, een grote koperen plaat die de GPU direct raakt, composiet koperen heatpipes en 3D actieve ventilatoren die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden. De middelste ventilator draait achteruit om de luchtstroom te optimaliseren voor warmteafvoer, waardoor efficiëntere prestaties mogelijk zijn. Deze koeltechnologieën houden de grafische kaart altijd op lage temperaturen, wat resulteert in hogere en stabielere prestaties.

WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Met RGB fusion 2.0 kunnen gebruikers de kleur van de lichten en verschillende speciale effecten aanpassen en synchroniseren met andere AORUS-apparaten. Dankzij de ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten, geavanceerde koeltechnologie en aangepaste RGB-verlichting is GAMING OC de beste keuze voor prestatiegerichte gamers.

VISION OC
De VISION OC-serie is prachtig ontworpen voor makers van inhoud. In plaats van het zwart en grijs dat vaak wordt gebruikt door reguliere grafische kaarten voor gaming, neemt het een eleganter zilver en wit aan, met de eenvoudige lijnen voor verfraaiing. De VISION OC is zeer geschikt om een ​​geheel witte pc-esthetiek op te tuigen en biedt gebruikers een andere keuze voor hun grafische kaart. Bovendien zijn het thermische ontwerp, de componenten en de prestaties net zo goed als GAMING OC, waardoor gebruikers niet alleen de esthetiek kunnen waarderen, maar ook kunnen genieten van krachtige prestaties en stabiele koeling.

EAGLE
De EAGLE-serie beschikt ook over WINDFORCE-koeltechnologie, 3D-actieve ventilatoren, schermkoeling en grafeen nano-smeermiddel, voor optimale warmteafvoer en computerprestaties. Het ontwerp van de EAGLE grafische kaart is geïnspireerd op sciencefiction met mechanische materialen, een transparante hoes en een helder logo. De grafische kaart bevat een RGB-lampje aan de zijkant, waardoor gebruikers de kleur van de lichten en verschillende effecten kunnen aanpassen via RGB fusion 2.0, en kunnen synchroniseren met andere AORUS-apparaten.

AORUS WATERFORCE (alleen voor GeForce RTX 3080 Ti)
AORUS XTREME WATERFORCE WB (open-loop) is ontworpen met de gepatenteerde “lekdetectie”-technologie. Het ingebouwde lekdetectiecircuit bestrijkt de hele fitting en het waterblok en kan gebruikers onmiddellijk waarschuwen door een lampje te laten knipperen bij het eerste teken van lekkage, zodat gebruikers de lekkage vroegtijdig kunnen aanpakken en verdere schade aan het systeem kunnen voorkomen. AORUS biedt optimale kanaalafstand tussen de microvinnen voor verbeterde warmteoverdracht van de GPU via stabiele waterstromen. De verzonken koperen microvinnen verkorten ook het warmtegeleidingspad van de GPU, zodat de warmte snel kan worden overgedragen naar het waterkanaalgebied.

AORUS XTREME WATERFORCE (alles-in-één) biedt de beste prestaties en stille game-ervaring via een eenvoudig te installeren oplossing. De grote koperen plaat en warmtepijpen maken contact met de GPU, VRAM en andere kritische onderdelen, zodat de warmte kan worden overgedragen naar de vloeistofkoelzone voor een betere warmteafvoer. De dubbele 240 mm aluminium radiator met twee 120 mm dubbele kogelgelagerde ventilatoren maken de grafische kaart stabieler en koeler onder hoge overklokken. De stevige FEP-buis minimaliseert het verlies van water en heeft een hoge thermische stabiliteit en een hoge druktolerantie om de levensduur en duurzaamheid van het product aanzienlijk te verbeteren.

Beide AORUS WATERFORCE grafische kaarten zijn voorzien van RGB fusion 2.0, PCB-coating van ruimtevaartkwaliteit en ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten. Het wordt aanbevolen voor liefhebbers die de ultieme prestaties, kleurrijke RGB-verlichting en stille ervaring willen.

GIGABYTE-grafische kaarten gebruiken een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling en waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem. De metalen achterplaat versterkt niet alleen de algehele structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat de printplaat buigt of beschadigd raakt.

Om een ​​betere gebruikerservaring te bieden, bieden AORUS en GAMING OC grafische kaarten klanten een garantie van 4 jaar (online registratie vereist binnen 30 dagen na de aankoopdatum), zodat ze zonder zorgen kunnen genieten van gaming en content kunnen creëren.


Bronnen: Gigabyte (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.