[PR] Google gebruikt AMD’s derde generatie EPYC-CPU’s voor “Tau” virtual machines


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD en Google

SANTA CLARA, Californië — 17 juni 2021
— AMD en Google Cloud hebben vandaag T2D aangekondigd, het eerste exemplaar in de nieuwe familie van Tau Virtual Machines (VM’s) aangedreven door 3e generatie AMD EPYC™-processors. Volgens Google Cloud biedt de T2D-instantie 56% hogere absolute prestaties en meer dan 40% hogere prijsprestaties voor scale-out workloads.

De Tau VM-familie biedt klanten een toonaangevende combinatie van prestaties, prijs en eenvoudige integratie. De T2D-instanties, die gebruikmaken van de toonaangevende prestaties van AMD EPYC-processors van de 3e generatie, blinken uit in workloads, waaronder webservers, microservices in containers, verwerking van gegevensregistratie, grootschalige Java®-toepassingen en meer.

“Bij Google Cloud veranderen de computerbehoeften van onze klanten”, zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “Door samen te werken met AMD kunnen Google Cloud-klanten nu profiteren van verbluffende prestaties voor scale-out-applicaties, met geweldige prijs-prestatieverhoudingen, allemaal zonder afbreuk te doen aan x86-compatibiliteit.”

“We hebben de 3e generatie AMD EPYC-processors ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag van cloud- en zakelijke klanten naar hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen met optimale TCO”, aldus AMD President en CEO Dr. Lisa Su. “We werken nauw samen met Google Cloud en zijn er trots op dat ze AMD hebben gekozen om exclusief de nieuwe Tau VM T2D-instantie van stroom te voorzien, die klanten krachtige nieuwe opties biedt om hun meest veeleisende scale-out-workloads uit te voeren.”

Met de toonaangevende 3e generatie AMD EPYC-processors kunnen Google Cloud-klanten workloads naadloos integreren met hun bestaande x86-ecosystemen, waardoor applicaties en frameworks kunnen werken met de T2D-instanties. De nieuwe instances worden aangeboden in acht verschillende vooraf gedefinieerde VM-shapes, met maximaal 60 vCPU’s per VM en tot 4 GB geheugen per vCPU, waardoor deze technologie ideaal is voor scale-out workloads.

AMD EPYC-processors voeden tal van instanties bij Google Cloud die workloads ondersteunen, waaronder compute-geoptimaliseerde, algemene, krachtige en vertrouwelijke computing. Deze instances worden gebruikt door bekende cloud-native bedrijven, verspreid over meerdere sectoren, en leveren high-performance cloud-instances voor hun workloads.

T2D-systemen zullen beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2021Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.