[PR] HMD Global introduceert de Nokia G50


Dit artikel is een persbericht van HMD Global

HMD Global, home of Nokia phones, kondigt een nieuwe smartphone voor de G-serie aan. De Nokia G50 is de meest betaalbare 5G Nokia-smartphone tot nu toe en onderstreept de ‘love it, trust it, keep it’ missie. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en een smartphone die lang meegaat.

Toekomstbestendig
De verwachting is dat 5G-netwerken in 2024 een wereldwijde dekkingsgraad van 40 procent bereiken en een vierde van alle mobiele data verwerken. De ondersteuning van 5G in combinatie met de Qualcomm Snapdragon 480 MP maakt de Nokia G50 geschikt voor jarenlang gebruik.
Het toestel komt met Android 11 en krijgt twee jaar lang OS upgrades (dus zeker tot en met Android 14) en ontvangt bovendien drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates. Binnenkort zal de Android 12 update klaar staan.

Scandinavische roots
De Nokia G50 blijft trouw aan zijn roots en heeft de bouwkwaliteit waar Nokia-telefoons om bekend staan, verpakt in een klassiek, tijdloos Scandinavisch ontwerp. De smartphone is uitgerust met een haarscherp 6,82-inch HD+-scherm. De Nokia G50 heeft een batterijduur van twee dagen en ondersteunt 18W snelladen.

Fotografie
Om zowel de wonderen der natuur als momenten met dierbaren vast te leggen is de Nokia G50 uitgerust met een 48 MP camera met drie lenzen en AI-functionaliteiten. Foto’s kunnen tevens gepersonaliseerd worden met een watermerkfunctie – ideaal voor social media. Verder is de selfie-camera uitgerust met videostabilisatie.

Partnerships voor aanvullende diensten
Een partnership met Spotify geeft Nokia G50-bezitters direct toegang tot 70 miljoen nummers en 2,9 miljoen podcasts. ExpressVPN biedt extra zekerheid tegen malware en zal beschikbaar zijn op de Nokia G50 met een gratis proefperiode van 30 dagen. Zie hier voor meer details: Spotify en ExpressVPN-partnerschap.

Prijs en beschikbaarheid
Nokia G50 is vanaf oktober verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Midnight Sun en Ocean Blue en wordt geleverd als 4/128 GB van €279.
De Nokia G50 krijgt twee jaar garantie.Bronnen: HMD Global

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.