[PR] Innr kondigt nieuwe samenwerking met Homey aan


Dit artikel is een persbericht van INNR

Hilversum, 28 juli 2021 – Vandaag kondigen slimme verlichtingspecialist Innr en alles-in-één controller Homey hun nieuwe samenwerking aan. Homey ondersteunt vanaf nu alle slimme verlichtingsproducten van Innr, zodat bijvoorbeeld Innr LED’s aangestuurd kunnen worden door Homey in de zogeheten Flows. Flows kunnen worden gebruikt om (licht)scènes te activeren afhankelijk van tijd, dag, locatie of op de statusverandering van andere aangesloten apparaten. Omdat diverse apparaten van verschillende merken kunnen worden aangesloten op Homey, zijn gebruikers in staat om een beter slim huis te creëren, met controle vanuit de Homey App.

Zo kun je bijvoorbeeld deur-, raam- of bewegingssensoren verbinden met jouw slimme verlichting – zodat je altijd thuiskomt in een goed verlicht huis. In combinatie met een timer kan de Flow zo ingesteld worden dat deze alleen actief is als de zon is ondergegaan. Zo hoef je nergens meer over na te denken.

Een slim huis – afgesteld op jouw wensen
Wanneer de jaloezieën gesloten zijn, gaat het feelgood licht automatisch aan. Een bewegingsmelder activeert de Smart Plug (draadloze schakelaar), die vervolgens de radio inschakelt. Elke Flow kan een andere, vooraf ingestelde lichtscene activeren: dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een oneindige reeks mogelijkheden.
Dit wordt mogelijk gemaakt door de koppeling tussen Homey en Innr-apparaten. Zo kunnen alle slimme functies van aangesloten apparaten via één app aan elkaar gekoppeld worden en kunnen unieke Flows gemaakt worden. Homey laat alle slimme apparaten in je huis, samenwerken, waaronder de slimme verlichting van Innr.

Eenvoudige bediening van apparaten en Flows, ongeacht het protocol
“Slimme verlichting is een van de kerntechnologieën binnen domotica,” zegt Jeroen Dalderop, oprichter en CEO van Innr, “Daarom zijn we verheugd dat we nu officieel deel uitmaken van het Talks with Homey Programma. Dat betekent dat Innr-apparaten zijn getest, gecertificeerd en worden aanbevolen door het team achter Homey. Standaarden zoals Zigbee zijn op zichzelf al heel krachtig. Maar wanneer een grote verscheidenheid aan protocollen wordt gebundeld in een controller als Homey, opent dat talloze nieuwe mogelijkheden op het gebied van comfort, automatisering, monitoring en veiligheid. Zo’n 170.000 Homey gebruikers zullen blij zijn te weten dat Innr nu een geverifieerde partner is.”

Homey specialisten over Innr
Volgens Homey specialist Alexander Ceha van Athom houdt Innr haar verlichtingsoplossingen eenvoudig en doeltreffend. “Het aanbieden van geweldige kwaliteit, samen met een goede prijs, en een uitstekende reeks apparaten. Van heldere en levendige vintage lampen, tot kleurrijke RGBW kaarslampen, gecombineerd met een scala aan fittingtypes, lampstijlen en zelfs outdoor producten, er is voor ieder huis een match. Innr’s lampen zijn heel eenvoudig aan te sluiten op Homey, vaak hoef je ze alleen maar een paar keer aan en uit te zetten. Makkelijker kan niet.”

Homey-compatibiliteit is een uitbreiding op de bestaande compatibiliteit van Innr met Philips Hue, Samsung SmartThings en Amazon Echo. Zoals bekend is stembediening met Google Home en Amazon Alexa ook mogelijk via deze hubs, wat nu ook mogelijk is met Homey.Bronnen: INNR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.