[PR] Jabra presenteert innovatieve draadloze oordopjes: de Enhance Plus


Amsterdam, augustus 2021 – Voortbouwend op jaren van onderzoek, innovatie en technologie op het gebied van geluid en gehoor, introduceren Jabra en haar moedermaatschappij GN Group, de nieuwe Jabra EnhanceTM lijn van gehoorverbeterende oplossingen. Deze innovatie, die uniek is in zijn soort, combineert het gemak van draadloze oordopjes met geavanceerde hoortechnologie om tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruiker. Hiermee worden miljoenen mensen in staat gesteld om op een laagdrempelige manier hun eerste stap te zetten richting een gezond gehoor. Deze innovatie combineert het discrete, comfortabele ontwerp waar Jabra om bekend staat, met de expertise en geavanceerde gehoorverbeterende technologie van GN Hearing.


Het resultaat is Jabra Enhance Plus – een unieke high-tech, alles-in-één hooroplossing voor mensen met licht tot gemiddeld gehoorverlies, die nog niet klaar zijn voor traditionele hooroplossingen die de hele dag gedragen worden. De draadloze oordopjes brengen true wireless technologie naar een nieuw niveau en bevatten vier audiologische functies: warp compressor voor de verwerking van geluiden die vergelijkbaar is met het menselijke verwerkingsproces; voor een meer natuurlijke geluidskwaliteit, digitale ruisonderdrukking voor luistercomfort en het verstaanbaar houden van spraak, digitale feedback onderdrukking om te voorkomen dat rondzingen (piepende of fluitende tonen) de geluidskwaliteit verstoort, en binaural beamformer met richtingsgevoeligheid om geluiden te isoleren, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op de geluiden die belangrijk zijn.

“Door het combineren van de expertise van zowel onze medische als consumenten audio-diensten, zal Jabra Enhance Plus een geluidsoplossing bieden voor mensen die in het dagelijks leven gehoorproblemen ervaren”, aldus René Svendsen-Tune, CEO bij Jabra. “Deze revolutionaire oplossing geeft mensen de controle over hun gehoor terug terwijl het een eersteklas draadloze audio-ervaring biedt.”

Jabra Enhance Plus zal eerst beschikbaar zijn in de VS, met lanceringen in andere landen in latere stadia, afhankelijk van de wetgeving. Het wordt verkocht via erkende audiciens. Gebruikers zullen profiteren van een medische gehoortest en beoordeling om te verzekeren dat Jabra Enhance Plus geschikt is voor hun gehoorbehoeften.

Dit maakt Jabra Enhance Plus tot een geweldige eerste stap op het traject van de hoorgezondheid van mensen en kan worden gebruikt om het gehoor te verbeteren in verschillende omgevingen, zoals restaurants, werkvergaderingen en familiebijeenkomsten, en om te profiteren van traditionele oordopjesfunctionaliteit zoals genieten van media, werken vanuit thuis en woon-werkverkeer.

“Met Jabra Enhance Plus willen we de gezondheid van het gehoor uitbreiden naar nog meer mensen die het nodig hebben”, zegt Gitte Aabo, CEO van GN Hearing. “Het behandelen van gehoorverlies heeft een enorme positieve invloed op het welzijn en de kwaliteit van leven, wat bijdraagt ​​aan de algehele gezondheid van een persoon. Deze innovatie zal veel meer mensen helpen bij het begin van hun reis op het gebied van gehoorgezondheid, door een uniek product te bieden dat hen controle over hun gehoorgezondheid kan geven, als echte draadloze oordopjes kan fungeren en toch toegang tot professionele zorg en counseling kan garanderen.”

De kracht van GN Audio samenvoegen met GN Hearing
Hoewel het product nog niet beschikbaar zal zijn buiten de VS, toont het de grote sprongen die Jabra heeft gemaakt op het gebied van echte draadloze technologie, terwijl het tegelijkertijd gebruik maakt van de GN Hearing-mogelijkheden om mensen te helpen meer uit het leven te horen. De ontwikkeling van de Jabra Enhance-lijn is het resultaat van jarenlang onderzoek van de GN Group naar consumentengedrag, gehoorproblemen en voorkeuren.

Beschikbaarheid
Jabra Enhance Plus zal eerst beschikbaar zijn in de VS, gevolgd door lanceringen in andere landen. Het zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn in geselecteerde hoorklinieken. De prijs wordt in een later stadium gecommuniceerd. Met Jabra Enhance Plus streven we ernaar gebruikers een medisch gereguleerd apparaat te bieden, waaraan we werken om goedgekeurd te worden volgens de toepasselijke regelgeving.


Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.