[PR] Kingston brengt overklokbare DDR5-modules in Q3 2021 uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Kingston

Kingston Technology Europe Co LLP, een dochteronderneming van Kingston Technology Company, Inc., een wereldleider in geheugenproducten en technologische oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het overklokbare DDR5-modules naar zijn moederbordpartners heeft gestuurd om te beginnen met kwalificatie op het geheugenplatform van de volgende generatie. Kingston ontwierp zijn DDR5-modules met een vooraf ingesteld XMP-profiel, maar stelde onze moederbordpartners ook in staat om het Power Management Integrated Circuit (PMIC) handmatig aan te passen voorbij de 1.1V DDR5-specificatie, waardoor maximale flexibiliteit bij het overklokken mogelijk wordt. Kingston verwacht zijn DDR5-oplossingen in het derde kwartaal uit te brengen.

Geheugenvalidatie vereist samenwerking van het hele computerecosysteem en Kingston heeft gedurende zijn 33-jarige geschiedenis nauwe banden gesmeed met de toonaangevende moederbordfabrikanten en chipsetfabrikanten. Deze stap zet het cruciale proces voort om later dit jaar toonaangevende, hoogwaardige en overklokbare geheugenoplossingen op de markt te brengen.

Al meer dan drie decennia heeft Kingston zorgvuldig ontworpen en 100% elke cel op elke chip op elke module getest. De methodische tests in combinatie met een levenslange garantie en een ongeëvenaarde klantenservice hebben van Kingston de grootste externe geheugenfabrikant ter wereld gemaakt, met een marktaandeel van meer dan 80%. Kingston is ook al geruime tijd lid van JEDEC, de bestuursentiteit voor de micro-elektronica-industrie. Al meer dan een decennium zit Kingston ook in het bestuur van JEDEC en helpt het bij het bepalen van de normen waaraan alle fabrikanten zich houden.Bronnen: Kingston

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.