[PR] Kingston Digital introduceert de draagbare XS2000 SSD in zakformaat


Dit artikel is een persbericht van Kingston Digital

Amsterdam, september 2021 – Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming voor flashgeheugen van Kingston Technology Company, Inc., wereldleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, introduceert vandaag de XS2000. De nieuwe draagbare SSD in zakformaat maakt gebruik van USB 3.2 Gen 2×2-snelheden om next-gen prestaties te leveren in een compacte, draagbare externe schijf.

De XS2000 levert bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 2.000 MB/s, waardoor gebruikers hun productiviteit kunnen opvoeren met amper onderbrekingen. De XS2000 biedt bovendien opmerkelijke prestaties en heeft een geheugencapaciteit tot 2TB waardoor in een handomdraai foto’s in hoge resolutie, 8K-video’s en grote documenten geüpload en bewerkt kunnen worden. De schijf wordt aangesloten met USB Type-C®, zodat makers van content hun bestanden overal gemakkelijk kunnen opslaan en openen op een pc of op een mobiel apparaat. De XS2000 is bijna half zo klein als een gewone draagbare SSD, heeft een afneembare, robuuste hoes en een IP55-rating die bestand is tegen water en stof. Hierdoor is het de perfecte metgezel voor avonturen op locatie, of u nu gaat werken, spelen of uw favoriete hobby uitoefenen.

Tony Hollingsbee, SSD Business Manager, Kingston EMEA: “De XS2000 is speciaal gebouwd met een ultieme combinatie van hoge prestaties en een hoge capaciteit om aan de content-eisen van consumenten over de hele wereld te voldoen. Het compacte formaat, vergelijkbaar met een sleutelhanger, en de extra duurzaamheid zorgen ervoor dat dit de ideale schijf is om de productiviteit op peil te houden voor zowel de alledaagse content creator, de prosumer als de zakelijke professional.”

De XS2000 is beschikbaar in capaciteiten van 500GB (€104,95), 1TB (€164,95) en 2TB (€284,95) en heeft vijf jaar garantie met gratis technische ondersteuning.Bronnen: Kingston

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.