[PR] Kingston Digital introduceert Next-Gen KC3000 PCIe 4.0 NVMe SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Kingston Digital

Amsterdam, 25 oktober 2021 – Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming voor flashgeheugen van Kingston Technology Company, Inc., wereldleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, introduceert vandaag de KC3000; de nieuwe generatie PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD voor desktop en laptop PCs. De KC3000 SSD levert next-level prestaties en gebruikt de nieuwste Gen 4×4 NVMe controller en de 3D TLC NAND: de ideale SSD voor grootgebruikers die baat hebben bij de hoogste snelheden in de markt.

Door Gen4 technologie te gebruiken, levert de KC3000 lees/schrijfsnelheden tot 7,0000/7,000MB/s met razendsnelle prestaties en een volledige opslagcapaciteit van 4096GB voor een optimale opslagruimte. Gebruikers kunnen op die manier veeleisende taken uitvoeren zonder problemen. Bovendien kunnen ze zo genieten van betere prestaties bij softwaretoepassingen, zoals 3D rendering en 4K+ contentcreatie, door de systeemopslag te upgraden. De KC3000 is gemaakt met een hoge densiteit 3D TLC NAND, in de industriestandaard M.2 2280 vormfactor om nog meer op te slaan en gebruikers de PCIe 4.0 snelheden maximaal te laten benutten. Naast de uitstekende prestaties en uithouding, is de KC3000 uitgerust met een low profile, grafeen aluminium heat spreader om op een effectieve manier warmte te verspreiden en de drive koel te houden tijdens intensief werk.

Tony Hollingsbee, SSD Business Manager, Kingston EMEA: “Met de opkomst van data-intensieve toepassingen, hebben gebruikers behoefte aan oplossingen met uitstekende prestaties in combinatie met een hoge opslagcapaciteit. Door next-gen PCIe 4.0 technologie te gebruiken in de KC3000, kunnen we snelle en betrouwbare opslagruimte leveren om tegemoet te komen aan de wensen van veel consumenten in de markt.”

De KC3000 is momenteel beschikbaar met een opslagcapaciteit van 512GB, 1024GB, 2048GB en 4096GB. De KC3000 heeft een gelimiteerde vijf-jaar garantie en gratis technische ondersteuning. Voor meer informatie, ga naar kingston.com.Bronnen: Kingston Digital

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.