[PR] Kingston Digital introduceert NV1 NVMe PCIe SSD


Amsterdam, 29 maart 2021 – Kingston Digital Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., fabrikant van geheugenproducten en technologische oplossingen, introduceert de NV1 NVMe™ PCIe SSD. Hierdoor worden efficiënte prestaties gecombineerd met een enkelzijdig M.2-ontwerp. De NV1 is op die manier het ideale instapproduct voor beginnende NVMe-gebruikers die beschikken over laptops en PC’s met een kleine vormfactor.

De nieuwe NV1 is een krachtige opslagoplossing met capaciteiten tot 2TB. Met lees-en schrijfsnelheden tot respectievelijk 2.100/1.700 MB/s, levert de NV1 drie keer de prestaties van een SSD op basis van SATA. Daarnaast verbruikt de NV1 minder stroom, geeft het minder warmte af en heeft snellere laadtijden. Daarom is de SSD ideaal voor gebruikers die een goede reactiesnelheid en ultrasnelle gegevenstoegang belangrijk vinden, maar beschikken over systemen met beperkte schijfruimte.

“Kingston is verheugd om het volgende instapmodel aan de NVMe PCIe SSD-productreeks toe te voegen. Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van zowel nieuwe als bestaande gebruikers”, aldus Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology. “Of gebruikers nou een systeem upgraden, of juist een nieuw systeem zoeken, NV1 is ontworpen om snelheid én betrouwbaarheid te bieden tegen een betaalbare prijs.”

Volgens onderzoeksorganisatie Forward Insights, verscheepte Kingston in 2020 wereldwijd meer dan 20 miljoen SSD’s. Als een van de grootste SSD-leveranciers ter wereld heeft Kingston ook een mSATA-versie van de KC600 SSD toegevoegd om oudere laptop-upgrades te ondersteunen. Deze recente aankondigingen tonen aan dat Kingston zich inzet voor het creëren van de best geteste en meest complete reeks SSD-oplossingen in de industrie, van beginnende gebruikers tot prosumers en datacenterklanten.

NV1 is beschikbaar in 500GB, 1TB en 2TB en wordt ondersteund met een garantie van drie jaar, gratis technische ondersteuning en de betrouwbaarheid van Kingston. Ga voor meer informatie naar www.kingston.com.Bronnen: Kingston (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.