[PR] Kingston Digital verscheept DC1500M datacenter U.2 NVMe


Dit artikel is een persbericht van Kingston

Amsterdam, 28 juni 2021 – Kingston Digital Europe Co LLP, onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., een marktleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, lanceert vandaag de DC1500M. Dit is een U.2 datacenter NVMe™ PCIe SSD voor een gemengde werklast. Door gebruik te maken van een high-performance Gen 3.0 x4 PCIe NVMe-ontwerp, levert de DC1500M voorspelbare IO-prestaties en latencies voor een breed scala aan werkzaamheden.

“DC1500M biedt ondersteuning voor meerdere namespaces, waardoor hij ideaal is voor virtualisatie en webhosting”, aldus aldus Tony Hollingsbee, SSD business manager, Kingston EMEA. “Van high-performance clouddiensten en het vastleggen en transporteren van media tot een reeks big-data toepassingen, DC1500M zet de toon voor toepassingen waarbij QoS en de voorspelbaarheid van prestaties heel belangrijk zijn.”

De nieuwe DC1500M van Kingston is gebouwd met het oog op prestaties voor de lange termijn en biedt een krachtige Gen 3.0 x4 NVMe PCIe-interface om een hoge doorvoer te garanderen in nieuwe en bestaande datacenterplatforms. De schijf levert consistente lees-/schrijfvertragingen van respectievelijk <110 µs / <206 µs. Dankzij de U.2-vormfactor kunnen huidige Gen 3.0- en Gen 4.0-servers en -opslagarrays onmiddellijk gebruikmaken van bestaande PCIe-slots en U.2-backplanes, terwijl het onderhoudsgemak behouden blijft met ‘hot-pluggable’ schijven.

Voortbouwend op het succes van eerdere Kingston U.2 NVMe SSD’s, beschikt de nieuwe DC1500M-schijf over geavanceerde functies die de prestaties op lange termijn te verbeteren in omgevingen met hoge beschikbaarheid. Deze omvatten ‘end-to-end’-bescherming, meervoudig namespace-beheer, power loss protection (PLP) en telemetriebewaking voor een hogere betrouwbaarheid van het datacenter.

De DC1500M vormt samen met de DC1000B NVMe boot drive, de VMware Ready™ DC500 serie SATA SSD’s én de DC450R de meest complete serie superieure enterprise-class datacenter storage-oplossingen op de markt. De drives worden ondersteund door de pre- en post-sales ondersteuning van Kingston en een garantie van vijf jaar. De DC1500M is verkrijgbaar in de capaciteiten 960 GB, 1,92 TB, 3,84 TB en 7,68 TB.Bronnen: Kingston

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.