[PR] Linksys brengt 6E Routers uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Linksys

Linksys, een wereldleider in thuis- en zakelijke wifi-oplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de eerste Wi-Fi 6E-gecertificeerde systemen op de markt, de Linksys Hydra Pro 6E en de bekroonde Linksys Atlas Max 6E .

Gebouwd met Velop Intelligent Mesh en gebruikmakend van de nieuw geopende 6 GHz-band, breiden de Linksys Hydra Pro en Linksys Atlas Max het netwerk van de gebruiker uit voor de hoogst mogelijke snelheden naar elke hoek van het huis. Wi-Fi 6E biedt de 6 GHz-bandverbinding die nodig is voor huishoudens met veel apparaten en zorgt voor optimale prestaties voor videoconferenties, werken en leren vanuit huis, evenals de nieuwste AR- en VR-apparaten.

“Wi-Fi 6E zorgt voor een golf van technologische innovatie en we zijn er trots op oplossingen van het volgende niveau te leveren die 6E-snelheden en efficiëntie benutten, in combinatie met ingebouwde Velop Intelligent Mesh”, zegt Harry Dewhirst, vice-president bedrijfsontwikkeling, Linksys. “Als het eerste Wi-Fi 6E-systeem op de markt dat is gecertificeerd door de Wi-Fi Alliance, blijven we standvastig in onze toewijding om onze klanten betrouwbare, innovatieve en veilige Wi-Fi-oplossingen te bieden.”

Linksys Hydra Pro 6E
De Linksys Hydra Pro 6E tri-band router ontketent multi-gigabit wifi-snelheden tot 6,6 Gbps (AXE6600) om 2700 vierkante voet (of gewoon 250m²) en meer dan 55 apparaten tegelijk te dekken. Het combineert ingebouwde mesh-technologie en de toonaangevende chipset van Qualcomm voor de stabiliteit van een kabelverbinding en razendsnelle prestaties voor een huis vol mensen die kunnen genieten van pro-gaming of HD-streaming.

Andere belangrijke kenmerken zijn een 5 Gbps WAN-poort voor multi-gigabit-snelheden, eenvoudige installatie via de gratis Linksys-app, naadloze compatibiliteit met bestaande modem en internetproviders en automatische updates en gasttoegang om ervoor te zorgen dat uw netwerk veilig en up-to-date is. en veilig voor cyberbedreigingen.

Linksys Atlas Max 6E
De nieuwe Linksys Atlas Max 6E, die in januari werd onthuld als het Linksys AXE8400 Wi-Fi 6E-systeem, is nu beschikbaar voor aankoop. Aangedreven door het Qualcomm® Networking Pro ™ 1210-platform, ontketent het Linksys Atlas Max 6E tri-band-systeem de grootste upgrade naar Wi-Fi in tien jaar om ultieme prestaties te bieden op honderden apparaten. Het systeem ondersteunt huizen met veel bandbreedte en maakt gebruik van de 6 GHz-band voor backhaul tussen knooppunten, zodat alle apparaten – 6E of niet – profiteren van het systeem.

Het is de eerste volledig gecertificeerde Wi-Fi 6E-oplossing van de Wi-Fi Alliance, die ervoor zorgt dat deze voldoet aan de hoogste normen voor beveiliging en veiligheid, zodat consumenten met een gerust hart elk apparaat op hun netwerk kunnen gebruiken. Het is ook het eerste Wi-Fi 6E-systeem met ingebouwde mesh, er zijn geen extra updates of extra hardware nodig. Andere belangrijke kenmerken zijn opties voor 1, 2 of 3 stuks, mesh-mogelijkheden voor groeiende Wi-Fi-behoeften, een 5 Gbps WAN-poort voor multi-gigabit draadloze snelheden, vier Gigabit LAN-poorten en één USB 3.0-poort voor meerdere bedrading of USB-aansluitingen, eenvoudige app-gebaseerde installatie en naadloze compatibiliteit met bestaande modem en internetprovider.

Linksys stelt de Hydra Pro 6E beschikbaar voor $499,99, en de Atlas Max 6E als 3-pack voor $1199,99. Europrijzen en precieze beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Linksys

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.