[PR] Met Sennheisers IE 900 in-ears telt elk detail


Amsterdam, mei 2021 – Met de nieuwe IE 900-oordopjes voor audiofielen combineert Sennheiser technische innovatie, een zorgvuldig oog voor detail en extreem perfectionisme om een luisterervaring zonder compromisen te bieden. Alle onderdelen van deze in-ear hoofdtelefoon, die de audiospecialist in Duitsland produceert, zijn ontworpen om perfect samen te werken voor de gewenste akoestische afstemming en om resonantie en maskering te verminderen. De nieuwe IE 900 beschikt ook over Sennheisers eigen X3R-transducer, een geraffineerde versie van zijn Extra Wide Band-driver voor audiofielen met een diameter van 7 mm en een uniek systeem voor driekamerdemping. Het resultaat is een kraakheldere geluidsreproductie met natuurlijke hoge tonen, die zelfs de subtielste details in de muziek onthult.

Uniek systeem voor driekamerdemping
De inspanningen van Sennheiser om geluid zo getrouw mogelijk te reproduceren beginnen bij de behuizing van de IE 900-oortjes. Die wordt gefreesd uit één blok aluminium om tot de unieke driekamerdemping (T3CA) te komen. Als opvolger van de befaamde IE 800 krijgt de IE 900 de volgende generatie van hetzelfde gepatenteerde dempingssysteem dat de audio-expert er oorspronkelijk voor ontwikkelde. Dat beschikt nu over drie kamers en een akoestische vortex die in de tip gefreesd wordt als oplossing voor het maskeringseffect, een akoestisch verschijnsel dat ontstaat doordat het menselijk oor hoge tonen met een laag volume niet waarneemt als er tegelijk luidere lagere klanken klinken. Door de energie van eventuele maskerende resonanties te verwijderen, en zo ongewenste pieken te voorkomen, maakt het absorbersysteem ook de fijnste schakeringen in een klank hoorbaar.

“Als je een nieuwe standaard wil zetten voor draagbare geluidskwaliteit, is geen enkel detail te klein. Alle onderdelen van de IE 900 zijn ontworpen om gezamenlijk buitengewone geluidsprestaties te leveren”, zegt Jermo Köhnke, Product Manager bij Sennheiser. “Of het nu tijdens lange luistersessies thuis is of voor een kort stukje muziek onderweg, de luisteraars hoeven niets aan hun muziekervaring in te boeten.”

Auditieve expertise en precieze productie
Vergeleken met klassieke concepten met meerdere drivers zorgt de technologie met één driver voor een getrouwere geluidsreproductie. Daarom is de IE 900 voorzien van de nieuwe X3R-transducer van Sennheiser, een geraffineerde versie van zijn Extra Wide Band-transducer voor audiofielen. Deze 7mm-driver werd ontworpen om strengere toleranties te bieden en is vakkundig afgesteld om het geluid nog getrouwer weer te geven. De transducer van de IE 900 wordt aan de akoestische achterruimte gekoppeld in de volledig geautomatiseerde productiefaciliteit voor transducers in het Duitse hoofdkwartier. Daardoor vertonen al deze kleine dynamische drivers onderling slechts minuscule variaties.

Een gespecialiseerd team in Wedemark ontwerpt, ontwikkelt en produceert de IE 900 volgens de hoogste productienormen in de audio-industrie. De unieke behuizing wordt precies gefreesd uit een hoogwaardige aluminiumlegering zodat ze er jarenlang perfect blijft uitzien. Tijdens de productie worden de onderdelen van de transducer nauwgezet gecontroleerd met geavanceerde camera’s. De afgewerkte transducers worden getest voor en na het koppelen. Het linker- en het rechteroortje worden met de hand verbonden zodat ze optimaal presteren en samenwerken.

De vederlichte en soepele breedbandtransducers van Sennheiser voorkomen vervorming en leveren een natuurlijk, evenwichtig geluid en transparante audio, op welk volume je ook luistert. Een recent ontwikkeld membraanfolie biedt een hoge mate van interne demping, die natuurlijke resonanties en vervorming minimaliseert (THD: 0,05% bij 94 dB, 1 kHz). Met een frequentiebereik van 5 Hz – 48.000 Hz onthult de IE 900 zelfs de subtielste muzikale details.

Uiterst praktisch en comfortabel
Dankzij de hoogwaardige Fidelity Plus MMCX-connector gebruik je als audiofiel de IE 900 met iedere kabel die je wil. Doordat ze dieper geïntegreerd zijn in de behuizing zijn de vergulde connectoren ook stabieler. Bij de oordopjes worden een ongebalanceerde kabel met 3,5mm-stekker en gebalanceerde kabels met een 2,5mm- en een 4,4mm-stekker meegeleverd. De met para-aramide versterkte kabels zijn getest en verbeterd om zo robuust en duurzaam mogelijk te zijn en kunnen duizenden buigcycli doorstaan. Voor een comfortabele en strakke pasvorm kreeg de IE 900 ergonomische kenmerken, zoals individueel verstelbare oorhaakjes en oordopjes in silicone en in geheugenschuim, telkens in drie verschillende maten – ideaal voor langdurig luisterplezier.

De Sennheiser IE 900 is verkrijgbaar voor 1.299 EUR (adviesprijs).Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments