[PR] Micron kondigt nieuwe Crucial P5 Plus-NVMe SSD’s aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Micron

Toonaangevende Micron NAND- en PCIe Gen4-prestaties verenigen zich in nieuwe Crucial NVMe SSD’s om intensieve workloads te temmen, zoals videobewerking, contentcreatie, technische toepassingen en gaming

BOISE, Idaho, 3 augustus 2021 — Micron Technology, Inc. (Nasdaq: MU), heeft vandaag de onmiddellijke beschikbaarheid aangekondigd van Crucial P5 Plus PCIe SSD’s als uitbreiding van zijn bekroonde NVMe solid-state schijf (SSD)-portfolio om consumenten hoogwaardige interne Gen4-opslagopties te bieden. Door gebruik te maken van Micron’s first-to-market volumezendingen van 176-laags NAND, maken Crucial P5 Plus SSD’s een lager vermogen, hogere snelheid en dichtere opslagoplossingen mogelijk. Bovendien leveren Micron’s geavanceerde 176L 3D TLC NAND en innovatieve controllertechnologie tot 66% hogere sequentiële schrijfsnelheden en bijna het dubbele van de sequentiële leesbewerkingen van Crucial SSD’s van de vorige generatie.

“Nu de data-intensieve workloads toenemen, eisen consumenten steeds vaker hoogwaardige opslagoplossingen voor hun behoeften, waaronder technische toepassingen, videobewerking, contentcreatie en gaming”, zegt Teresa Kelley, vice-president en algemeen directeur van Micron’s Consumer Products Group. “Door gebruik te maken van onze krachtige, toonaangevende 176-laags 3D NAND, in combinatie met de nieuwste opslaginterface met hoge bandbreedte, maakt de P5 Plus Gen4 SSD razendsnelle computeropslag toegankelijk voor een breed spectrum van consumenten in de markt.”

Met leessnelheden tot 6600 MB/s maken Crucial P5 Plus SSD’s ook tot 67% sneller willekeurig lezen en 40% sneller willekeurig schrijven mogelijk dan eerdere Crucial Gen3 SSD’s. Ideaal voor een nieuwe PCIe Gen4 pc-build of een PCIe Gen3-systeemupgrade, de P5 Plus is compatibel met beide en is getest op Intel- en AMD-platforms, waaronder de nieuwste 11e generatie Intel® Core™-processors en AMD Ryzen 3000 PCIe 4.0-moederborden. Evenzo zijn deze nieuwe Crucial PCIe Gen4 SSD’s achterwaarts compatibel voor de meeste Gen3-pc-systemen die M.2-vormfactoren ondersteunen.

De nieuwe, krachtige Crucial P5 Plus PCIe Gen4 SSD rondt Crucial’s uitstekende interne en externe SSD-productaanbiedingen af, zoals de MX500, BX500, P5, P2, X8 en X6. Bovendien worden alle P5 Plus SSD’s geleverd met onze Crucial Storage Executive-beheersoftware voor prestatie-optimalisatie, gegevensbeveiliging en firmware-updates, evenals gratis kloonsoftware om een ​​eenvoudige installatie direct uit de doos te garanderen.

Als het wereldwijde consumentenmerk van Micron is Crucial op unieke wijze in staat om miljoenen klanten te verbinden met de innovatie en technologie die Micron al meer dan vier decennia perfectioneert. Al 25 jaar maken online tools zoals de Crucial System Scanner het voor klanten, zoals contentprofessionals, gamers, pc-enthousiastelingen en doe-het-zelfsysteembouwers gemakkelijk om compatibele geheugen- (DRAM) en opslag (SSD) producten te vinden voor meer dan 175.000 desktops, laptops , en werkstations. Cruciale producten zijn verkrijgbaar op cruciale.com en wereldwijd bij toonaangevende detailhandels- en e-tailwinkels, commerciële wederverkopers en systeemintegrators, waardoor de systeemprestaties en gebruikersproductiviteit op elk continent worden verbeterd.Bronnen: Micron Technologies

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.