[PR] MSI kondigt de gloednieuwe 12e generatie Intel Alder Lake gaming-desktops aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

Vandaag heeft MSI de nieuwste reeks gaming-desktops aangekondigd die zijn uitgerust met een Intel 12e generatie Alder Lake-processor. Gebaseerd op een nieuwe hybride architectuur, combineert de 12e generatie Intel Core-processor een mix van Performance cores (P-cores) en Efficiency cores (E-cores) om de prestaties te maximaliseren, multi-thread prestaties tot 55% te verhogen, de gaming-prestaties heeft meer dan 13% stijging ten opzichte van de vorige generatie. De volledige reeks gaming-desktops uit de K-serie gebruikt DDR5-geheugen met een leessnelheid die tot 60% hoger ligt dan bij de vorige generatie uitgerust met DDR4. Ondersteuning voor PCIe 5 die is voorbereid om snelle en verbeterde overdracht te bieden. Daarnaast heeft MSI ook MSI Center en MSI App Player geüpgraded. Het nieuwe MSI Center helpt bij het beheren en aanpassen van uw systeem. Met innovatie in MSI App Player is het gemakkelijker om mobiele games op de pc te spelen. De line-up beschikt ook over 2.5G Ethernet LAN en Wi-Fi 6E om snellere gegevensoverdrachtsnelheden te bieden.

MSI lanceerde 3 modellen van gamer-georiënteerde desktops, waaronder Aegis Series, Trident Series en Codex X5 series om tegemoet te komen aan alle soorten gamers.

MEG Aegis Ti5 – Pad naar de toekomst
Als het vlaggenschip van de nieuwe generatie is de MEG Aegis Ti 5 12th uitgerust met de nieuwste Intel Core i9-12900K-processor en NVIDIA RTX 3090 grafische kaart. De Silent Storm Cooling 4 heeft een ontwerp met gescheiden kamers om ervoor te zorgen dat het systeem superieure koeling behoudt bij hoge prestaties. Ook had MSI de Gaming Dial-functie versterkt waardoor gebruikers snel kunnen wisselen tussen verschillende (gaming) utilities.

MEG Trident X – Het middelpunt van gaming
MEG Trident X 12th is het beste voor gamers die de voorkeur geven aan een kleine vormfactor en mobiliteit. De compacte desktop heeft een volume van slechts 10 liter en wordt geleverd met de nieuwste 12e generatie Intel-processor en Nvidia GeForce RTX 3090 graphics. Met het nieuwste DDR5-4800-geheugen en exclusieve Silent Storm Cooling om de luchtstroom te optimaliseren, zal de nieuwe standaard je game-ervaring naar een hoger niveau tillen.

MAG Codex X5
De MAG Codex X5 12th is gebaseerd op Nvidia’s GeForce GPU’s en Intel’s 12e generatie processors. Het beschikt over een krachtig warmteafvoersysteem om u te helpen maximale koelprestaties te bereiken. De waterkoeling en geoptimaliseerde luchtstroom voorkomen dat het systeem mogelijke vertraging veroorzaakt door oververhitting. Het ontwerp van het paneel van gehard glas en de Mystic-lampen zorgen voor een volledig zicht op de persoonlijke configuratie.Bronnen: MSI

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.