[PR] Neumann presenteert Miniature Clip Mic System


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Neumann

De Duitse microfoonspecialisten van Neumann. Berlin hebben hun eerste productreeks aangekondigd die speciaal ontwikkeld werd voor ‘close miking’-instrumenten. Om hun nieuwe Miniature Clip Mic System te creëren, tilden de ingenieurs in Berlijn de elektret-technologie en het productieproces ervan naar een compleet nieuw niveau. De nieuwe KK 14-capsule is beter dan welk toestel ooit tevoren in staat om de kleinste geluidsdetails te capteren, en dat zonder enige productietoleranties zoals die tot nu toe geassocieerd werden met elektret-oplossingen. De modulaire constructie van het systeem werd ontworpen om een voortreffelijke stabiliteit en een lange levensduur te verzekeren bij live optredens en op het podium. Het systeem omvat 9 montageoplossingen, die het mogelijk maken om de optimale positionering te vinden voor de akoestiek en tegelijk het instrument beschermen. Het Miniature Clip Mic System zal beschikbaar zijn in de lente van 2022. Het systeem kan nu al voorbesteld worden door dealers en belangrijke klanten.

De ontwikkelaars van Neumann deden zes jaar research naar de capsules en de productieprocessen die noodzakelijk waren om dit te realiseren. Mauer: “Al dat werk wierp wel degelijk vruchten af. Deze capsule is met niets te vergelijken dat haar voorafging.” De KK 14 heeft een eigen geluid dat tot een minimum beperkt werd en een buitengewoon hoog maximum geluidsniveau van 152 dB. Daardoor levert ze perfecte resultaten bij zowel erg zachte als erg luide instrumenten.

Daarbij komt dat het Miniature Clip Mic System modulair en robuust is. Neumann assembleert de KK 14-capsules met de hand en kapselt ze in in een titanium behuizing. De capsule kan indien nodig makkelijk losgeschroefd worden van de zwanenhalsconnector. Alle andere componenten zijn eveneens makkelijk te vervangen. Neumann heeft het systeem niet voor één seizoen ontworpen: het werd ontworpen om decennialang mee te gaan. Het is dus zeker geen verrassing dat uit een vergelijkend marktonderzoek is gebleken dat dit microfoonsysteem een superieure return on investment biedt.

Het systeem pakt uit met negen opties voor een betrouwbare bevestiging aan koperblaasinstrumenten, strijk- en snaarinstrumenten, piano’s, drums en slagwerk. “Uit onze testen in het veld bleek al snel dat alle gebruikers hetzelfde verlangen delen om de microfoon op een betrouwbare en veilige manier te kunnen positioneren. Wat ze ook met elkaar gemeen hadden: allemaal wilden ze vermijden dat de gevoelige oppervlakken van hun instrumenten beschadigd zouden geraken. Dat betekende de geboorte van zelfstellende veersystemen en nieuw ontwikkelde montageconcepten voor specifieke toepassingen.

Tot de typische gebruikers van dit microfoonsysteem behoren orkesten, theaters, musicalproducties, concertzalen, bigbands, koperblazers en drummers. Dankzij de aansluitkabels met een 3,5 mm jack, Lemo, MicroDot of 4-pin mini XLR connector is het systeem compatibel met alle standaard bodypacks voor draadloze installaties. De aanbevolen verkoopprijs van de KK 14-capsule is € 279 / $ 299. De prijzen voor sets starten bij € 629 / $ 699 (capsule, zwanenhals, kabel, montagesysteem, XLR-adapter en windscherm).Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.