[PR] Noctua kondigt gratis montage-upgrades en bijgewerkte CPU-koelers aan voor LGA1700


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Noctua

Wenen, augustus 2021 – Noctua heeft vandaag aangekondigd dat het gratis montage-upgradekits zal leveren voor Intel’s aankomende LGA1700-platform, waardoor klanten bestaande CPU-koelers kunnen blijven gebruiken op de nieuwe 12e generatie Intel Core CPU’s (Alder Lake-S). Bovendien zullen de meeste van Noctua’s huidige multi-socket-koelermodellen binnenkort LGA1700-montagehardware bevatten en zullen de populaire NH-L9i low-profile koelers in nieuwe, speciale LGA1700-revisies komen.


“Sinds AMD AM2 in 2006 introduceerde, bieden we onze klanten gratis montage-upgradekits aan, en we zetten deze traditie met trots voort met Intel’s aankomende Alder Lake-S-processors en de LGA1700-socket”, zegt Roland Mossig (Noctua Directeur). “Klanten kunnen de meeste Noctua CPU-koelers sinds 2005 zonder extra kosten upgraden, dus zelfs 15-jarige koelers kunnen worden gebruikt op de nieuwste processors!”

Met de nieuwe NM-i17xx-MP83 en NM-i17xx-MP78 SecuFirm2™ montagekits kunnen Noctua-koelers met zowel 83 als 78 mm montageafstand worden geüpgraded naar LGA1700. Trouw aan de SecuFirm2™-traditie, combineren de kits uitstekende betrouwbaarheid, optimale contactdruk en gemakkelijke, ongecompliceerde installatie met een achterplaat met vaste steun die geen voormontage of aanpassing vereist. Gedetailleerde moederbordcompatibiliteitslijsten die aangeven welke koelers compatibel zijn met individuele LGA1700-moederborden, zullen worden verstrekt in het Noctua Compatibility Center (NCC) zodra de moederborden beschikbaar zijn.

Voor onze chromax.black-lijnkoelers zullen zowel de NM-i17xx-MP83 als de NM-i17xx-MP78 ook beschikbaar zijn in een volledig zwarte uitvoering. Alle kits zijn gratis beschikbaar via de website van Noctua zodra de LGA1700-CPU’s en moederborden beginnen te verkopen. Een aankoopbewijs van zowel een in aanmerking komende Noctua CPU-koeler als een LGA1700 CPU of een LGA1700-moederbord is vereist. Afhankelijk van het land zijn er mogelijk expresverzendingsopties beschikbaar, maar hiervoor worden servicekosten in rekening gebracht. Als alternatief kunnen klanten die de kits dringend nodig hebben, ze vanaf midden oktober op Amazon kopen tegen een voorgestelde servicetoeslag van EUR/USD 7,90.

“Het gebruik van een CPU-koeler voor meerdere platformgeneraties in plaats van voor elke generatie een nieuw koellichaam te kopen, is niet alleen economisch, het helpt ook om onnodig afval te verminderen en kostbare hulpbronnen te besparen”, legt Roland Mossig (CEO van Noctua) uit. “Door uw koeler te upgraden in plaats van te vervangen, draagt ​​u actief bij aan een duurzamere pc-industrie!”

Naast de gratis montage-upgradekits, is Noctua bezig met het updaten van de meeste huidige multi-socket-koelers met LGA1700-montagehardware. Voor sommige modellen worden de bijgewerkte koelers al verzonden, dus klanten die nieuwe koelers kopen, ontvangen binnenkort eenheden met LGA1700-montageonderdelen. Andere modellen zullen binnenkort beschikbaar zijn in de bijgewerkte variant. Klanten die nog steeds modellen ontvangen zonder LGA1700-montage, kunnen altijd de gratis upgradekits krijgen om hun koelers compatibel te maken met de nieuwe socket. Een geschatte tijdlijn waarin wordt aangegeven welk model wanneer wordt bijgewerkt, is hieronder gelinkt.

Vanwege strenge compatibiliteitsbeperkingen is er geen upgradekit voor koelers uit de NH-L9i-serie. In plaats daarvan introduceert Noctua nieuwe, speciale revisies voor LGA1700, zowel van de reguliere NH-L9i als de chromax.black-versie. De nieuwe NH-L9i-17xx en NH-L9i-17xx chromax.black worden in oktober officieel uitgebracht.


Bronnen: Noctua

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments