[PR] NVIDIA maakt maakt RTX A2000-GPU beschikbaar voor professionals


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van NVIDIA

10 augustus 2021 – De nieuwe NVIDIA RTX A2000 — onze meest compacte, energiezuinige GPU voor een breed scala aan standaard en small-form-factor werkstations — maakt het gemakkelijker om overal toegang te krijgen tot RTX.


De RTX A2000 is ontworpen voor dagelijkse workflows, zodat professionals fotorealistische weergaven kunnen ontwikkelen, fysiek nauwkeurige simulaties kunnen bouwen en AI-versnelde tools kunnen gebruiken. Hiermee kunnen kunstenaars prachtige 3D-werelden creëren, architecten kunnen de volgende generatie slimme gebouwen en huizen ontwerpen en virtueel verkennen, en ingenieurs kunnen energiezuinige en autonome voertuigen maken die ons naar de toekomst zullen drijven.

De GPU heeft een geheugencapaciteit van 6 GB met foutcorrectiecode (ECC) om de gegevensintegriteit te behouden voor compromisloze computernauwkeurigheid en betrouwbaarheid, wat vooral de gezondheidszorg en financiële dienstverlening ten goede komt.

Omdat werken op afstand deel uitmaakt van het nieuwe normaal, is gelijktijdige samenwerking met collega’s aan projecten over de hele wereld van cruciaal belang. NVIDIA RTX-technologie drijft Omniverse aan, ons samenwerkings- en simulatieplatform waarmee teams in realtime samen één enkel 3D-ontwerp kunnen herhalen terwijl ze met verschillende softwaretoepassingen werken. De A2000 zal voor miljoenen ontwerpers dienen als een portaal naar deze wereld.

“De A2000 van NVIDIA heeft ervoor gezorgd dat onze modellering sneller en efficiënter verloopt. We zitten niet langer stil en verspillen kostbare tijd aan het renderen van afbeeldingen, en het pannen rond complexe geometrie is soepeler geworden”, zegt Connor Reddington, werktuigbouwkundig ingenieur en gecertificeerde SOLIDWORKS-professional bij Avid Product Development, een Lubrizol Company.

“De introductie van RT Cores in de NVIDIA RTX A2000 heeft geleid tot indrukwekkende weergavesnelheden voor fotorealistische visualisatie in vergelijking met de vorige generatie GPU’s”, zegt Steven Blevins, directeur Digital Practice bij Cuhaci & Peterson.

“De kleine vormfactor en het lage stroomverbruik van de NVIDIA RTX A2000 is buitengewoon en zorgt ervoor dat hij in vrijwel elk bestaand werkstationchassis past”, zegt Ken Grothman, virtueel ontwerp- en constructiemanager bij Gilbane Building Company.

RTX-technologie van de volgende generatie
De NVIDIA RTX A2000 is de krachtigste low-profile, dual-slot GPU voor professionals. Het combineert de nieuwste generatie RT Cores, Tensor Cores en CUDA-cores met 6 GB ECC grafisch geheugen in een compacte vormfactor die geschikt is voor een breed scala aan systemen.

Beschikbaarheid
De NVIDIA RTX A2000 desktop GPU zal vanaf oktober beschikbaar zijn in werkstations van fabrikanten, waaronder ASUS, BOXX Technologies, Dell Technologies, HP en Lenovo, evenals NVIDIA’s wereldwijde distributiepartners.


Bronnen: NVIDIA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.