[PR] Plextor brengt M10P serie PCIe 4.0-SSD’s uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Plextor

Taipei, Taiwan – juni 2021 – PLEXTOR, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige opslagoplossingen, kondigt de lancering aan van de M10P-serie PCIe® Gen4 solid-state drives (SSD). Met hogere snelheden, hogere capaciteiten en uitstekende stabiliteit bieden SSD’s uit de M10P-serie zowel enthousiaste gamers als audiovisuele (AV)-enthousiastelingen een krachtig apparaat dat ook gaming-flair uitstraalt met zijn dynamische industriële ontwerp en RGB-verlichting.

De implementatie van de volgende generatie PCIe, Gen4, M10P-serie SSD’s kan lees-/schrijfsnelheden tot 7000/5000 MB/s leveren, ongeveer twee keer sneller dan SSD’s van de vorige generatie. Deze verbazingwekkende prestatie wordt bereikt in combinatie met Plextor’s eigen PlexNitro II-technologie, die een SLC-cachemechanisme gebruikt als buffer om de lees- en schrijfsnelheden te verbeteren. PlexNitro II-technologie verhoogt de ante op willekeurige lees-/schrijfprestaties en verbetert de sequentiële lees-/schrijfprestaties tot vijftig procent ten opzichte van SSD’s van de vorige generatie.

Naast uitstekende kernprestaties, is de M10PY uitgerust om ongelooflijke stabiliteit te bieden, namelijk door een gepatenteerd, gegoten koellichaamontwerp met een oppervlaktebehandeling van grafeen voor efficiënte thermische koeling tijdens topprestaties. De M10PG biedt ook uitstekende koelmogelijkheden met een prachtig gestroomlijnd koellichaam van geanodiseerd aluminium. Met de toevoeging van RGB wordt het gaming-DNA van de M10PY nog duidelijker. De RGB-verlichting is programmeerbaar voor verschillende effecten en synchronisaties met RGB-software van veel toonaangevende moederbordmerken, waaronder Asus Aura Sync, AsRock Polychrome Sync, GIGABYTE RGB Fusion 2.0 en MSI Mystic Light Sync.

SSD’s uit de M10P-serie zijn gebouwd met hoogwaardig en betrouwbaar KIOXIA BiCS FLASH® 3D-flashgeheugen voor robuuste prestaties. Om te voldoen aan de behoeften van gaming met hoge capaciteit en audiovisuele toepassingen, worden M10P SSD’s geleverd met een capaciteit tot 2 TB.

“Het realiseren van halsbrekende prestaties is het streven van alle gamers en AV-enthousiastelingen, en stabiliteit is de fundamentele behoefte om intensieve taken effectief en naadloos uit te voeren”, zegt Fay Ho, Senior Director bij Plextor. “Met de next-gen PCIe Gen4 zullen SSD’s uit de M10P-serie gamers en AV-enthousiastelingen voorzien van immense verwerkingskracht voor onberispelijke beelden met hoge resolutie en een ongeëvenaarde entertainmentervaring.”

De M10PY-, M10PG- en M10PGN-modellen zullen beschikbaar zijn in capaciteitsopties van 2 TB, 1 TB en 512 GB. SSD’s uit de M10P-serie voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen door middel van de meest rigoureuze producttests in de branche en worden ondersteund door 5 jaar garantie en uitgebreide after-sales services.

De M10P-serie is beschikbaar vanaf juni 2021.Bronnen: Plextor

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.