[PR] PNY’s LX2030 en LX3030 NVMe SSD’s zijn ontworpen voor Chia-mining


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van PNY

Parsippany, New Jersey, juli 2021 – PNY heeft vandaag de lancering aangekondigd van de LX2030- en LX3030-reeks van ultrahoge duurzaamheid SSD’s voor het assortiment solid-state schijven van het bedrijf. De nieuwe LX-families van SSD’s bieden een steeds hoger uithoudingsvermogen, ontworpen voor ‘proof of space and time’-toepassingen zoals Chia (XCH) Plotting.

Ontworpen om te rekenen
De PNY LX2030 en LX3030 M.2 NVMe SSD’s zijn de ideale oplossing voor ‘proof of space and time’-toepassingen zoals het plotten van Chia Coin. In tegenstelling tot ‘proof of work’-modellen zoals Bitcoin, die grote hoeveelheden stroom verbruiken doordat de mijnwerkers complexe wiskundige berekeningen moeten uitvoeren, gebruiken ‘proof of space and time’-toepassingen de ongebruikte ruimte op de systemen van gebruikers, waardoor het een energiezuiniger en milieubewust model. Om de blockchain te beveiligen, moeten de gegevens eerst worden gemaakt in een proces dat ‘plotten’ wordt genoemd en dat slechts één keer per plotbestand nodig is. Dit proces is schrijfintensief, dus een wenselijke SSD voor plotten heeft een hoge aanhoudende schrijfbandbreedte en uithoudingsvermogen (TBW of terabytes geschreven). Meestal was dit niveau van schrijfprestaties en uithoudingsvermogen alleen te zien op SSD’s van ondernemingsklasse.

Lifextension-technologie
De PNY-familie van LX-schijven maakt gebruik van Lifextension-technologie om een ​​Chia-plot-TBW-classificatie van maximaal 54.000 in de LX3030 2TB te bieden. Om zo’n hoge Plotting TBW te leveren, maakt de LX-serie van PNY SSD’s gebruik van een geavanceerde AI Engine, LDPC en Flash I/F om het NAND-uithoudingsvermogen te verbeteren, waardoor ze de beste eenheidskosten voor plotten zijn. Zonder opoffering kunt u volledig profiteren van de Lifextension-technologie en het tot 18x ​​betere uithoudingsvermogen door een LX-schijf aan uw systeem toe te voegen.

Verklaring van het CHIA-team
“Ik ben erg verheugd dat PNY een samenwerking aangaat met Phison om de eerste SSD voor Chia-plotbewerkingen te leveren. De LX3030 is afgestemd op de Chia-plotwerkbelasting, die een grote hoeveelheid aanhoudende bandbreedte vereist. Gebruikers kunnen gerust zijn, wetende dat ze dat niet zullen doen verslijt de schijf gemakkelijk – de LX3030 1TB kan 2PB aan plots creëren voordat hij verslijt! Dit alles in een M.2 80 mm-vormfactor voor brede compatibiliteit. De instapmodel LX2030 is geweldig voor systemen met kleine vormfactor en 4-6 core-desktops en laptops, zoals de NUC-build.” Jonmichael Hands, VP Storage Business Development bij Chia

Ontworpen om te presteren
De PNY LX2030 en LX3030 zijn ontworpen met de precisie en kwaliteit die onze klanten hebben genoten met de CS-families van SSD’s. We hebben de meest geavanceerde NAND-flash gebruikt en de LX-familie van SSD’s verfijnd om een ​​hogere drempel voor duurzaamheid en betrouwbaarheid te bereiken. Het uitgebreide test- en rigoureuze validatieproces van PNY zorgt voor compatibiliteit tussen verschillende platforms en meerdere besturingssystemen.

Productbeschikbaarheid
PNY LX2030 en LX3030 M.2 NVMe Gen3 x4 SSD’s zijn binnenkort beschikbaar, er zijn nog geen specifieke prijzen genoemd.Bronnen: PNY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments