[PR] Razer brengt Analoog Huntsman V2-toetsenbord uit


Dit is een persbericht van Razer

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, brengt de Razer Huntsman V2 Analog op de markt. Dit toetsenbord heeft Analog Optical Switches, Razers innovatieve switch-technologie. Met de introductie van analoge input is volledige bewegingsvrijheid in alle richtingen mogelijk voor pc-gaming zonder gebruik van een controller. Gamers kunnen nu ook elke toetsaanslag volledig aanpassen en programmeren tot op de millimeter nauwkeurig.

Razer Analog Optical Switches
De Razer Analog Optical Switch is niet alleen een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van switch-technologie, maar biedt ook een geheel nieuwe game-ervaring. De technologie combineert drie componenten: analoge input, variabele actuatie en tweestaps-actuatie.
-Analoge input: De analoge input is vergelijkbaar met de input van een analoge joystick en zorgt voor een soepelere, subtielere besturing. Deze techniek speelt in op de beperkingen van een achtwegs WASD-beweging en maakt een beweging van 360 graden mogelijk. Dit is ideaal voor games met ondersteuning voor controllers, zoals third-person-games, multiplatform-shooters, race-games en voertuigsimulators.
-Variabele actuatie: Gebruikers kunnen ook het actuatiepunt van elke toets aanpassen aan hun eigen speelstijl. Ze kunnen kiezen voor een actuatie van 1,5 mm voor snelle games tot een actuatie van 3,6 mm voor diepe en doelbewuste toetsaanslagen.
-Tweestaps-actuatie: Met de tweestaps-actuatie kun je met één toetsaanslag twee geprogrammeerde functies activeren die op twee verschillende actuatiepunten zijn ingesteld. Dit zorgt in principe voor twee keer zoveel functionaliteit per toetsaanslag en is ideaal voor het maken van combo’s in games. Bijvoorbeeld een granaat pakken en gooien met dezelfde toetsaanslag.

Deze Analog Optical Switches zijn gebaseerd op de veelgeprezen Razer Optical Switches en maken ook gebruik van licht om elke toets te activeren. Razer Analog Optical Switches registreren hoeveel licht er door de switch gaat en zo kan het toetsenbord meten hoe ver elke toets wordt ingedrukt. En in tegenstelling tot traditionele mechanische switches, vereist het minder bewegende delen en geen metalen contacten. Zonder fysieke contactpunten die slijten, kunnen deze switches met gemak tot honderd miljoen toetsaanslagen meegaan.

Community-gedreven upgrades
Als nieuwste toevoeging aan de Huntsman-familie, heeft de Razer Huntsman V2 Analog upgrades die voortkomen uit de feedback van de community ten opzichte van de Huntsman Elite. Tegelijkertijd behoudt het toetsenbord zijn populaire vormfactor en de mediatoetsen met een digitale draaiknop.

Op veler verzoek zijn doubleshot PBT-keycaps toegevoegd voor een stevige afwerking met meer grip. Daarnaast heeft het toetsenbord een standaard onderste rij die naar wens van de gebruiker kan worden aangepast. Razer past een doubleshot gietproces toe om een duurzamere keycap te produceren in vergelijking met traditioneel ABS-kunststof dat op de meeste andere toetsenborden te vinden is. Deze doubleshot PBT-keycaps zullen ook beschikbaar zijn in verschillende regionale lay-outs, waaronder de Britse, Duitse, Franse, Scandinavische, Russische, Spaanse en Japanse. Met de PBT Keycap Upgrade Sets die afzonderlijk verkrijgbaar zijn in Classic Black, Quartz Pink, Mercury White of Razer Green, kunnen gebruikers hun toetsenbord nog verder personaliseren.

Het nieuwe Huntsman V2 Analog-toetsenbord heeft ook een verbeterde connectiviteit. Het toetsenbord heeft nu een enkele gevlochten kabel, met een tweede kabel die USB 3.0 passthrough mogelijk maakt. Gebruikers kunnen ook kiezen tussen USB Type-C of USB 3.0 Type-A via een meegeleverde adapter.

De Huntsman V2 Analog is voorzien van diverse RGB Chroma-verlichtingszones. In navolging van zijn voorganger heeft het toetsenbord rondom underglow-verlichting – ook rond de randloze, magnetische kunstlederen polssteun.

Gamers kunnen de verlichtingseffecten personaliseren met een keuze uit maar liefst 16,8 miljoen kleuren via de Razer Synapse 3-software. Razer Chroma-lichteffecten in games zijn ook geïntegreerd in populaire games waardoor de lichteffecten reageren op onder meer de gameplay.

Razer Chroma kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten voor een nog meer meeslepende ervaring. Bezitters van een Razer Huntsman V2 Analog kunnen deze koppelen aan andere Razer Chroma-producten en synchroniseren met slimme verlichting in huis dankzij de Philips Hue-integratie met Razer Chroma.

Nieuwe Analog Optical Switches, diverse verbeteringen van de doubleshot PBT-keycaps tot de connectiviteit en volledige Razer Chroma-integratie maken de nieuwe Razer Huntsman Analog tot het meest geavanceerde, veelzijdige en personaliseerbare Razer-toetsenbord ooit.

Over de Huntsman V2 Analog
-Razer Analog Optical Switches
-Levensduur van honderd miljoen toetsaanslagen
-Razer Chroma RGB-verlichting met 16,8 miljoen kleuropties
-Razer Doubleshot PBT Keycaps
-USB Type-C naar USB Type-A Adapter
-USB 3.0 Passthrough
-Underglow-verlichting
-Magnetische kunstlederen polssteun
-Multifunctionele digitale draaiknop en vier mediatoetsen
-Volledig programmeerbare toetsen met directe macro-opname
-Hybride interne opslag en cloud-opslag – tot vijf profielen
-N-key roll-over met anti-ghosting
-Gaming-modus
-Gevlochten kabel
-1000 Hz Ultrapolling
-Matte, aluminium bovenkant

Prijs en beschikbaarheid
€269,99
Vanaf 4 februari 2021 beschikbaar via Razer.com en vanaf 9 februari 2021 via erkende retailers.Bronnen: Razer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.