[PR] Razer brengt Kiyo Pro professionele webcam uit


Dit is een persbericht van Razer

Razer brengt de Razer Kiyo Pro op de markt. Dit is een USB-camera met een krachtige Adaptive Light Sensor die zelfs bij weinig licht de beste beeldkwaliteit levert. Door de combinatie van een ultragevoelige CMOS-sensor met STARVIS-technologie biedt de Kiyo Pro een professionele beeldkwaliteit voor videoconferenties en streaming.

Nu thuiswerken de norm is geworden in het bedrijfsleven, is de vraag naar betere beeldkwaliteit bij videogesprekken toegenomen. Ingebouwde laptopcamera’s missen de resolutie en framerates voor professioneel ogende vergaderingen. Bovendien hebben de meeste webcams moeite met slechte belichting, wat een zwak en wazig videobeeld oplevert. Dit kan een professionele presentatie negatief beïnvloeden. De Kiyo Pro lost deze problemen op met een krachtige Adaptive Light Sensor. Deze sensor zorgt voor uitstekende beelden onder vrijwel alle lichtomstandigheden.

Hoogwaardig en natuurgetrouw beeld.
Aan de basis van de nieuwe Kiyo Pro staat de geavanceerde Type 1/2.8 CMOS-sensor met STARVIS-technologie. STARVIS is een pixel-technologie waarbij het licht van achteren wordt geprojecteerd. Deze technologie wordt gebruikt in CMOS-sensoren van bewakingscamera’s om beelden van hoge kwaliteit te produceren in het zichtbare en bijna-infrarode licht. Door deze technologie te integreren in de Kiyo Pro, zal het beeld tijdens videomeetings altijd helder en duidelijk zijn. Dit geldt zelfs onder de meest uitdagende lichtomstandigheden die typerend zijn voor veel thuiswerkers, zoals een schemerige kamer, fel licht, achtergrondverlichting of enkel schermverlichting.

De Kiyo Pro ondersteunt ongecomprimeerde full HD 1080p 60FPS, voor natuurgetrouwe beelden en details. De HDR 30FPS-modus verhoogt het dynamisch bereik, corrigeert onder- of overbelichte gebieden en voorkomt silhouetten als het onderwerp van achteren wordt belicht. Dit zorgt voor levendige kleuren en gelijkmatige belichting over het hele beeld.

De groothoeklens op de Kiyo Pro biedt keuze uit drie beeldhoeken: 103°, 90° of 80°, waardoor hij ideaal is voor videomeetings of streaming. Het beeldveld van 103° is breed genoeg om iedereen in een groepsgesprek vast te leggen of kijkers van een stream duidelijk live-activiteiten te laten zien. De beeldhoek van 80° is perfect voor professionele headshots of een facecam tijdens het streamen.

Flexibel en snel
De Kiyo Pro heeft een reeks extra functies zodat hij aan elke opstelling en situatie kan worden aangepast. Met flexibele montageopties voor een monitor, tafelblad of statief kan de Kiyo Pro worden gebruikt als streaming-camera, ongeacht de beschikbare ruimte. De brede beeldhoek en de statiefbevestiging maken de Kiyo Pro ideaal voor groepsvergaderingen, en de 16bit, omni-directionele stereomicrofoon zorgt ervoor dat de stemmen van alle deelnemers worden geregistreerd.

Voor maximale ongecomprimeerde videoprestaties maakt de Kiyo Pro gebruik van een USB 3.0-aansluiting om een 5GB/s-signaal te versturen. Een aparte privacy-beschermkap wordt meegeleverd om zowel de lens te beschermen als de privacy van de gebruiker te waarborgen wanneer de camera niet wordt gebruikt.

Prijs en beschikbaarheid
€209,99
Razer.com: 23 februari 2021
Erkende retailers: Q1 2021Bronnen: Razer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.