[PR] Razer introduceert nieuwe streaming-hardware


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Razer breidt zijn assortiment streaming-producten uit met de Razer Seiren BT, Razer Audio Mixer en Razer Key Light Chroma. Deze nieuwe streaming-apparaten bieden content creators en mobiele streamers meer creativiteit en flexibiliteit. Draadloze audio van professionele kwaliteit, live audiomixen en flexibele, adaptieve verlichting zorgen voor nog boeiendere, creatievere streaming set-ups.

Terwijl de Audio Mixer en Key Light Chroma gericht zijn op pc-streamers, is de draadloze Seiren BT-microfoon speciaal ontworpen voor smartphone streamers. Met zijn kleine formaat en uitstekende richtingskarakteristiek, zorgt de Seiren BT voor een rijk, helder stemgeluid bij mobiele streams.

Razer Seiren BT: overal helder stemgeluid
De draadloze Seiren BT maakt verbinding via Bluetooth en is compatibel met de populairste mobiele streaming-apps. Hij geeft de streamer volledige bewegingsvrijheid en levert een rijk en warm geluid via de omnidirectionele microfoon en krachtige software voor ruisonderdrukking.

Dankzij de Seiren BT kunnen streamers creatieve streams maken met selfie-sticks en andere hulpstukken, zonder dat kabels in de knoop raken. De Seiren BT heeft een eenvoudig clip-on design, zodat de streamer ook brede opnames met groothoeklens kan maken waardoor hij verder uit beeld komt zonder dat dit ten koste gaat van het geluid.

Ook bij harde wind of in rumoerige omgevingen filtert de Seiren BT microfoon op intelligente wijze achtergrondgeluiden weg. Dit gebeurt via een eenvoudige hoog/laag onderdrukkingsoptie, via de Razer Streaming Mobile App. De Seiren BT wordt geleverd met windsocks voor binnen en buiten. Dit maakt de Seiren BT de perfecte oplossing voor vloggers die hun content willen verbeteren met consistent geluid, waar ze ook aan het filmen zijn.

De Seiren BT is de nieuwste toevoeging aan Razers portfolio van professionele microfoons, die ook de Seiren V2 Pro, Seiren V2 X en Seiren Mini omvat. De adviesprijs betreft €109,99 – nu verkrijgbaar via Razer.com en erkende retailers.

Razer Audio Mixer: meer controle over audio
De nieuwe Razer Audio Mixer is een mengpaneel gericht op streamers. Hij heeft diverse poorten en een softwarestack waarmee audio kan worden gemixt. Traditioneel is voor een dergelijke mate van controle een complexe, omslachtige en dure set-up van meerdere apparaten nodig. Maar de Razer Audio Mixer brengt alles samen in een eenvoudig te gebruiken, volledig aanpasbaar 4-kanaals analoog mengpaneel.

Met de Razer Audio Mixer hebben streamers snel en direct controle over meerdere audiobronnen. Zo kunnen ze het volume van verschillende bronnen balanceren, kanalen dempen of vocale effecten toevoegen aan hun streams. Het apparaat is eenvoudig in te stellen, waardoor het toegankelijk is voor elke streamer, ongeacht zijn of haar technische expertise. Dit komt mede doordat het apparaat de meest gebruikte audio-aansluitingen ondersteunt, waaronder hybride-XLR (met 48V Phantom Power), TRS Line In en Out, optische TOS en meer.

De Razer Audio Mixer-software is geïntegreerd in Razer Synapse 3 en ondersteunt alle digitale geluidsbronnen, inclusief game-, systeem-, chat- en muziekgeluid. Via Razer Synapse 3 hebben gebruikers toegang tot diverse audio-aanpassingsmogelijkheden, zoals software-gebaseerde noise gate, EQ-functies, reverb en stemvervormers. Elke audiobron kan worden gebalanceerd, gemengd en gekoppeld aan de hardware-functies op de Audio Mixer. De audio-instellingen en verwerking worden uitgevoerd door de onboard processor van de Audio Mixer, waardoor er minder opslagruimte nodig is op de pc.

De Audio Mixer maakt het streamen van professionele audio makkelijker dankzij de directe input, waardoor gebruikers volledige controle hebben over audiobronnen, kanalen, effecten en microfooninstellingen. Er os ondersteuning voor analoge en digitale geluidsbronnen, bronnen kunnen op elkaar worden afgestemd, er kan per kanaal worden gemixt en er zijn functies voor live fading, demping en andere effecten. Hiermee beschikken streamers over een alles-in-één-oplossing die geschikt is voor vrijwel elke combinatie van hardware- en softwarebronnen.

De adviesprijs is €259,99 – nu verkrijgbaar via Razer.com en erkende retailers

Razer Key Light Chroma: de sleutel naar professioneel licht
De Razer Key Light Chroma is voorzien van Razer Chroma RGB, waardoor pc-streamers hun licht eindeloos kunnen variëren en unieke, interactieve streams kunnen maken. Via de Razer Streaming App of Razer Synapse 3 kunnen streamers kiezen uit allerlei presets en het licht synchroniseren met andere Chroma RGB-apparaten. Ook kan het licht worden gesynchroniseerd met streamnotificaties, zodat de stream nog interactiever wordt.

De Key Light Chroma kan tot 16,8 miljoen kleuren weergeven. Hiermee kunnen streamers de sfeer bepalen en interactie aanmoedigen doordat het licht reageert op emotes van kijkers, notificaties, shout-outs en meer. De Razer Key Light Chroma haalt 2800 lumen, met een wit temperatuurbereik van 3000k tot 7000k.

De Razer Key Light Chroma wordt geleverd met een paal die op een bureau kan worden geklemd. Dankzij de bevestigingsgaten aan weerszijden van het paneel kan de Key Light Chroma zowel liggend als staand worden gepositioneerd, waarbij het kogelgewricht ervoor zorgt dat het paneel in de juiste hoek kan worden gedraaid. De paal heeft een maximale lengte van 1,3 meter en kan tot 55 cm boven het bureau worden ingetrokken.

De Razer Key Light Chroma wordt van stroom voorzien door een 52.5W adapter en kan zowel via Wi-Fi als Bluetooth worden verbonden. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om hun verlichting te bedienen via Razer Synapse 3 of via de Razer Streaming Mobile App.

De adviesprijs is €299,99 – nu verkrijgbaar via Razer.com en erkende retailersBronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.