[PR] Razer introduceert Viper 8Khz gamingmuis


Dit is een persbericht van Razer

Razer introduceert de Razer Viper 8Khz. Deze muis maakt gebruik van Razer HyperPolling Technology en is de eerste gaming-muis voor e-sports met een polling rate van 8000Hz. Razer HyperPolling Technology gaat verder dan de standaard polling rate van 1000Hz en zet daarmee de toon op het gebied van responsiviteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Op dit moment ondersteunen de meeste hoogwaardige gaming-muizen een polling rate tot 1000Hz. En hoewel fabrikanten zich vooral richten op het nauwkeuriger en responsiever maken van muizen, wordt er weinig aandacht besteed aan de frequentie waarmee klik- en positiegegevens worden verzonden naar de pc. Met snellere pc’s en monitoren met een hogere verversingssnelheid kunnen hogere polling rates vervelende stotteringen wegnemen. Dit verbetert de prestaties aanzienlijk wanneer een fractie van een seconde het verschil kan uitmaken tussen winnen of verliezen.

De Viper 8Khz is het eerste Razer-product met Razer HyperPolling Technology. De muis brengt drie belangrijke innovaties samen en is daarmee de snelste competitieve gaming-muis. De Razer Optical Mouse Switches van de tweede generatie, de Razer Focus + Optical Sensor, gecombineerd met Razer HyperPolling Technology, levert een gaming-muis met unieke snelheid, precisie en responsiviteit.

De Razer Optical Mouse Switches zijn verbeterd met een grotere tactiele feedback, waardoor elke klik beter aanvoelt en klinkt dan voorheen. De switches zorgen ervoor dat debounce delay, zoals bij traditionele mechanische switches, niet meer nodig is. In combinatie met HyperPolling Technology zorgt dit voor de laagste input-latency, waardoor gamers hun reactietijd kunnen verbeteren. Razers Optical Mouse Switches van de tweede generatie zijn snel, duurzaam en gaan tot zeventig miljoen muisklikken mee.

Deze prestaties en technologie zijn gebundeld in een stevige, symmetrische behuizing, met een gewicht van slechts 71 gram. De Viper 8Khz is uitgerust met 100% PTFE-muisvoetjes en Razers SpeedFlex Cable zodat soepele muisbewegingen gegarandeerd worden.

Door middel van Razer Synapse 3, kunnen gamers de acht programmeerbare knoppen opnieuw indelen. Via de software kunnen ook macro’s of secundaire functies worden toegewezen, en kunnen alle profielconfiguraties worden opgeslagen in het geavanceerde interne geheugen van de Viper 8Khz. Met opslag voor maximaal vijf profielen, hebben gebruikers overal direct toegang tot hun persoonlijke instellingen.

Razer geeft de Viper 8Khz een adviesprijs van €89,99, en geeft aan dat deze vanaf vandaag verkrijgbaar zal zijnBronnen: Razer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.