[PR] Razer voegt pc-componenten toe aan zijn productaanbod


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Amsterdam – Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, brengt de Razer Kunai, Razer Hanbo, Razer Katana, en Razer PWM Fan Controller op de markt. Dit is een nieuwe reeks hoogwaardige pc-componenten waarmee enthousiastelingen de ultieme gaming-pc kunnen bouwen. De nieuwe componenten omvatten geavanceerde hydraulische case-ventilators, all-in-one waterkoelers, platina-rated voedingen en controllers voor maximale prestaties en aanpassingsmogelijkheden.

Verder voldoen ze aan de hoogste betrouwbaarheidsnormen en via eenvoudige plug-and-play software krijgen gebruikers toegang tot de thermische informatie van de pc. Deze producten kunnen via Razer Synapse ingeschakeld worden en beschikken over adressable RGB (aRGB)-verlichting om de game-ervaring te verbeteren.

“Vandaag breiden we het Razer ecosysteem uit naar hoogwaardige pc-componenten, en brengen we Razer-kwaliteit naar een voor ons nieuwe categorie”, zegt Min-Liang Tan, mede-oprichter en CEO van Razer. “De producten die we vandaag hebben gelanceerd zijn slechts het begin van de vele geavanceerde pc-componenten die we in de nabije toekomst op de markt zullen brengen. ‘Voor Gamers. Door Gamers’ staat centraal bij alles wat we doen, en deze nieuwe componenten maken die belofte waar met een uitstekende bouwkwaliteit en topprestaties voor desktop-gaming.”

Gemaakt voor enthousiastelingen
De introductie van deze nieuwe pc-componenten markeert een nieuwe mijlpaal voor Razers uitbreiding naar nieuwe productgebieden binnen de desktop gaming-categorie. Elk product is ontworpen met de pc-liefhebber in gedachten, en geïntegreerd in alle Razer software om een meeslepende en eenvoudig ervaring voor eindgebruikers te garanderen.

De Razer Kunai zijn hoogwaardige case-ventilators met de nieuwste hydraulische technologie. Deze ventilators zijn ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en zijn geoptimaliseerd om efficiënt en stil je PC te koelen. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten: 120 en 140 millimeter. Daarnaast hebben ze LED’s met allerlei aRGB-verlichtingsmogelijkheden zodat ze passen bij de vorm en stijl van elke gaming-pc.

De Razer Kunai wordt vanaf 21 oktober in de winkels verwacht met een adviesprijs van €49,99 voor een set.

De Razer Hanbo zijn All-In-One (AIO) waterkoelers in een addressable RGB-pompkap en het resultaat van een technologische samenwerking tussen Razer en Asetek. Ze bieden maximale CPU thermische koeling prestaties en zijn verkrijgbaar in formaten van 240 of 360 millimeter. Het geoptimaliseerde ontwerp van de pompinlaat zorgt voor een stille werking en hogere betrouwbaarheid. Hierdoor levert de waterkoeler betrouwbare prestaties met aanpasbare en addressable RGB-verlichting. In de toekomst zullen Razer en Asetek blijven samenwerken aan geheel nieuwe AIO-koeltechnologie.

In november 2021 wordt de Hanbo bij Razer.com en erkende retailers verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend.

De Razer Katana zijn platina-rated ATX-voedingen die het benodigde vermogen leveren met de prestaties, betrouwbaarheid en CPU/GPU-ondersteuning die gamers verlangen. Deze volledig modulaire voedingen hebben hoogwaardige elektrische componenten die zorgen voor een zeer efficiënte en consistente stroomvoorziening. Ze zijn verkrijgbaar van 750 tot 1.200 watt met een platina-rating, en een exclusieve titanium-rated voeding van 1.600 watt. De hele lijn is inclusief een zero RPM aRGB-ventilator en is compatibel met Razer Chroma.

Begin 2022 wordt de Katana bij Razer.com en erkende retailers verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend.

Als aanvulling op deze nieuwe oplossingen, komt Razer ook met een nieuwe Pulse Width Modulator (PWM) Fan Controller die maximaal acht Razer Kunai-ventilators ondersteunt. De Razer PWM Fan Controller kan worden geïntegreerd met Razer Synapse zodat de ventilatorcurve kan worden aangepast en de luchtstroom en thermische prestaties van elke gaming-pc kunnen worden verbeterd.

Vanaf 21 oktober 2021 wordt de PWM PC Fan Controller bij Razer.com en erkende retailers verwacht met een adviesprijs van €54,99.Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.