[PR] Razer werkt samen met Clearbot om oceanen op een slimme manier schoon te maken


Dit artikel is een persbericht van Razer

Amsterdam – Razer™, het toonaangevende wereldwijde lifestylemerk voor gamers (Hong Kong Stock Code: 1337), kondigde vandaag een samenwerking aan met ClearBot, een onderneming die zeeafval opruimt, ter ere van Wereld Oceaandag. De samenwerking is een aanvulling op Razer’s Green Investments vertical en in lijn met Razer’s tienjarenplan rond duurzaamheid #GoGreenWithRazer. Dit investeringsprogramma richt op het ondersteunen van milieu- en duurzaamheidsgerichte startups door ze uit te rusten met de juiste tools en mogelijkheden om ze te helpen doorgroeien.

Met ongeveer elf miljoen ton plastic dat elk jaar in de oceanen terechtkomt, ondervinden oceaanreinigingsbedrijven vaak problemen met gedateerde technologie, kosten en efficiëntie. Het ClearBot-team ontwerpt robots die gebruikmaken van AI om verschillende soorten plastic afval in zee te identificeren. Het team verzamelt informatie over deze vervuilende stoffen in de oceanen om het leven in het water te beschermen. De robots van ClearBot worden ingezet om plastic zeeafval op te vangen en dat vervolgens op een verantwoorde manier te verwijderen.

“We zijn ontzettend blij dat we de kans krijgen om samen te werken met een startup die zich richt op het redden van het milieu”, aldus Patricia Liu, Chief of Staff bij Razer. “ClearBot’s unieke AI en geavanceerde machine learning-technologie zal overheden en organisaties over de hele wereld in staat stellen om hun duurzaamheidsinspanningen te verbreden.

We sporen andere innovatieve startups aan om Razer te benaderen voor samenwerkingsmogelijkheden terwijl we ernaar streven om de wereld een veiligere plek te maken voor toekomstige generaties.”

Zeeafval opruimen met AI-technologie
Bij de samenwerking met ClearBot hebben Razer’s topingenieurs en -ontwerpers persoonlijke tijd en technische expertise ter beschikking gesteld om het prototype te helpen omvormen tot een schaalbaar product dat in massaproductie kan worden genomen. Gebruikmakend van Razer’s uitgebreide kennis en fabricage-know-how, was ClearBot in staat om het ontwerp te ontwikkelen tot een robot die slimmer en efficiënter is.

De nieuw ontworpen en volledig geautomatiseerde robot is gewapend met geavanceerde AI- en machine learning-capaciteiten die kunststoffen in zee tot op twee meter nauwkeurig kunnen opsporen in woelig water. De robot kan tot 250 kg plastic verzamelen in één cyclus, terwijl hij werkt op zonne-energie.

“De actiegerichte aanpak van het Razer-team om de afvalproblematiek op zee op te lossen, was buitengewoon leerzaam. We zijn de medewerkers dankbaar dat ze vrijwillig hun tijd hebben besteed aan dit project”, zegt Sidhant Gupta, Chief Executive Officer bij ClearBot. “Met het nieuwe model hebben we er alle vertrouwen in dat we ons bereik wereldwijd kunnen uitbreiden om de zeeën te beschermen. Om te beginnen met partners zoals havenexploitanten in Azië en NGO’s die al interesse hebben getoond. Samen met Razer kijken we ernaar uit om positieve veranderingen teweeg te brengen in de wereld.”

Om de gemeenschap actief te laten deelnemen aan de Wereld Oceaandag van dit jaar heeft ClearBot opgeroepen om gegevens te verzamelen over plastic afval op zee. Mensen worden aangemoedigd om foto’s van plastic afval in open water te uploaden naar de website van ClearBot. Het onderzoeks- en ontwerpteam zal deze informatie toevoegen aan de bestaande database van ClearBot om het AI-algoritme van de robot voor het detecteren van afval te verbeteren.Bronnen: Razer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments