[PR] Roccat brengt RGB-verlichte toetsenborden Pyro en Magma uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Roccat

Het in Duitsland gevestigde pc-randapparatuurmerk Roccat heeft vandaag twee geheel nieuwe toevoegingen aan de bekroonde toetsenbordreeks van het merk onthuld: het Magma Membrane RGB-gamingtoetsenbord en het Pyro Mechanische RGB-gamingtoetsenbord. De volledig verlichte bovenplaat van de Magma toont ROCCAT’s innovatieve AIMO RGB-verlichtingstechnologie als nooit tevoren, en de aantrekkelijke adviesprijs van $59,99 maakt het perfect voor pc-gamers die hun desktop RGB-configuratie willen verbeteren. Pc-enthousiasten die op zoek zijn naar een nieuw mechanisch gamingtoetsenbord hoeven niet verder te zoeken dan de Pyro, een van de meest veelzijdige mechanische gamingtoetsenborden die beschikbaar zijn voor een adviesprijs van $99,99. De Magma en Pyro zijn uitgerust met afneembare polssteunen en handige mediabediening, en beschikken over de veelgeprezen Easy-Shift [+] -technologie van ROCCAT waarmee gamers een secundaire functie kunnen toewijzen aan hun meest gebruikte toetsen. Het Magma-gamingtoetsenbord met membraan en het mechanische Pyro-gamingtoetsenbord worden vanaf 30 mei 2021 wereldwijd gelanceerd bij deelnemende retailers.

“Met Magma herdefiniëren we membraantoetsenborden en verleggen we opnieuw de grenzen van toetsenbordverlichting”, zegt René Korte, oprichter van ROCCAT en General Manager voor pc-randapparatuur bij Turtle Beach. “Met de Vulcan-serie hadden we de RGB-ervaring al geëvolueerd door transparante sleutelbehuizingen op mechanische toetsenborden te monteren. Met Magma hebben we de hele plaat transparant gemaakt om de AIMO-verlichting volledig tot zijn recht te laten komen. Het ziet eruit als niets anders en het is betaalbaar voor gamers die willen pronken met hun RGB-gamingopstelling.”

ROCCAT Magma-membraan RGB-gamingtoetsenbord
Sinds de lancering van de AIMO-verlichtingsengine in 2017 heeft ROCCAT zich niet alleen gericht op het leveren van hoogwaardige pc-gamingapparatuur, maar ook op het naar een hoger niveau tillen van de RGB-ervaring. Het Magma Membrane RGB-gamingtoetsenbord van ROCCAT is uitgerust met een semi-transparante bovenplaat en vijf zones, 10 LED-achtergrondverlichting voor ROCCAT’s beste AIMO-verlichtingsshowcase tot nu toe. Met 16,8 miljoen RGB-kleurverlichting kunnen gamers genieten van een levendige en meeslepende verlichtingservaring. Magma zal verbinding maken en synchroniseren met alle andere producten in het AIMO-assortiment van ROCCAT, inclusief de zojuist onthulde muizen uit de Kone Pro-serie, headsets uit de Elo-serie en meer, om een ​​levendig gevechtsstation voor pc-games te creëren.

Magma beschikt ook over stille membraantypen dankzij hoogwaardige rubberen koepeltoetsen. Toetsaanslagen voelen zowel responsief als betrouwbaar aan. Geavanceerde anti-ghosting-technologie zorgt ervoor dat gamers alle meest gebruikte toetsen tegelijkertijd kunnen indrukken wanneer ze reageren in het heetst van de strijd. De Magma is uitgerust met een afneembare polssteun die past bij de typ- en gamestijlen van gamers. Beschikbaar vanaf 30 mei 2021 bij deelnemende retailers wereldwijd voor een adviesprijs van $59,99.

ROCCAT Pyro Mechanisch RGB-gamingtoetsenbord
Pyro is een van de meest veelzijdige mechanische gaming-toetsenborden voor minder dan $100. Het nieuwe ontwerp van de Pyro wordt versterkt door een eersteklas geborstelde metalen bovenplaat, die gamers een slank, robuust en stijlvol mechanisch toetsenbord biedt. Pyro gebruikt de lineaire (rode) schakelaars van TTC met een activeringspunt van 2,0 mm, een bedieningskracht van 45g en een totale reisafstand van 4,0mm voor een toetsaanslag die zowel nauwkeurig als sterk aanvoelt. De schakelaars van de Pyro zijn getest tot een levensduur van 50 miljoen toetsaanslagen voor een responsieve en duurzame game-ervaring. Geavanceerde anti-ghosting-technologie zorgt er ook voor dat alle gelijktijdig ingedrukte toetsen worden geregistreerd.

Net als de Magma is de Pyro uitgerust met een afneembare polssteun. Het heeft ook het favoriete volumewiel van de Vulcan-serie voor snelle en eenvoudige bediening van het geluid. Pyro is voorzien van ROCCAT’s AIMO-verlichtingsengine met verlichting per toets in 16,8 miljoen RGB-kleuren. AIMO reageert organisch op uw gebruik met levendige verlichtingsdisplays uit de doos, zonder dat uitgebreide configuratie nodig is. Het synchroniseert ook met compatibele AIMO-compatibele producten om desktopverlichting te creëren die van apparaat naar apparaat stroomt. Beschikbaar vanaf 30 mei 2021 bij deelnemende retailers wereldwijd voor een adviesprijs van $99,99.

Roccat heeft nog geen europrijzen bekend gemaakt.Bronnen: Roccat

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.