[PR] ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition brengt technologie en muziek samen


Dit artikel is een persbericht van ASUS ROG

Amsterdam, Nederland, 18 Augustus 2021 – ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag de nieuwe Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition (GA401QEC) laptop aangekondigd, gemaakt in samenwerking met de legendarische artiest, DJ en muziekproducent. Met unieke styling en een aangepaste ROG Remix-sampler is deze machine klaar voor elke creatieve inspanning.


Technologie ontmoet muzikaliteit
Alan Walker ontwikkelde op jonge leeftijd interesse in computers, programmeren en grafisch ontwerp, wat uiteindelijk leidde tot een prominente carrière in elektronische muziek. Walker begon zijn carrière als autodidactische producer die nummers uitbracht op YouTube en SoundCloud en werd beroemd met zijn nummer Faded uit 2015. Met miljarden streams op YouTube en Spotify is Walker nu een veelgeprezen artiest inclusief ruime ervaring in de game-industrie en heeft hij tracks geproduceerd voor PUBG Mobile en Death Stranding. Dit, gecombineerd met zijn unieke gevoel voor stijl, maakt hem de perfect kandidaat voor de waarden die ROG nastreeft.

Alan Walker customized ontwerpaccenten
Nooit tevreden met alleen maar een duwtje in de rug, heeft ROG de Zephyrus G14 AW SE voorzien van nog meer premium afwerkingen en personalisatie. Deze speciale editie G14 is ontworpen in samenwerking met Walker en heeft unieke kleuraccenten, zoals de Spectre Blue-tint van de AniMe Matrix™ LED-array, exclusief voor deze machine. Het naamplaatje heeft een vergelijkbare toon, samen met Walkers idee om zijn eigen handtekening naast het ROG-logo op te nemen. Dit naamplaatje is vervaardigd met een fysiek dampafzettingsproces voor een verleidelijke reflectie die vanuit verschillende hoeken verandert. Twee stoffen riemen langs het deksel voegen ROGs kenmerkende cyberpunk-flair toe, waarbij één riem reflecterende tekst gebruikt die opgaat in de matrix-LED’s.

“Ik ben erg trots dat ik de kans heb gekregen om met ROG te werken en ik ben verheugd om de wereld te laten zien waar we al zo lang aan werken”, aldus Walker. De ervaring begint op het moment dat de gebruiker zijn vingers op de container legt, dankzij een verbluffend ontwerp en een bovenklep van acryl, allemaal geselecteerd door Walker zelf. De doos – Walkers favoriete onderdeel van het project – is veel meer dan alleen een verpakking: het is een geheel eigen creatieve accessoire. Sluit de box aan op de G14 met een USB Type-C®-kabel en hij verandert in de ROG Remix-sampler, met geleidende pads op het oppervlak waarmee gebruikers 18 van Walkers eigen geluidseffecten kunnen activeren. Gebruikers kunnen beginnen met één van Walker’s genrebepalende tracks of hun eigen deuntjes importeren in de aangepaste software, ontwikkeld met Walker en zijn team. ROG Remix toont ook unieke door ROG en Alan Walker geïnspireerde animaties op het hoofdscherm van de laptop en het AniMe-Matrix-paneel op basis van de geselecteerde MIDI-ingangen.

De laptop heeft zelfs een aangepaste opstartanimatie en Alan Walker-achtergrond. Het glazen touchpad is gearceerd met een aangepast patroon dat is geïnspireerd op een muziek-equalizer, naast toetsen die overeenkomen met de kenmerkende kleuren van Alan Walker, plus A- en W-toetsen met het logo van de producent erop gedrukt. Als klap op de vuurpijl worden een Alan Walker en ROG-stijl baseball-pet en een paar sokken ook gebundeld met een speciale editie van de ROG Sleeve, zodat eigenaren de Republiek overal kunnen vertegenwoordigen.

Specificaties en adviesprijs
De ROG Zephyrus G14 AW SE (GA401QEC) is vanaf 18 augustus verkrijgbaar in Nederland bij bol.com en in België bij Tones.be. voor de adviesprijs van € 1.999,-


Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments